zego adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana salak diyebilirsiniz ama ben hala bu adamın yaptığı açıklamanın arkasında duracağına ve geri döneceğine inanıyorum. Param falan kaybolmadı sadece düşüncem bu. Çiftlikbank vs. diyorlar bu konuyla gram alakası yok. Toplu para gittiği için eş tutuyorlar. Thodex işinde kimse para yatırayım da aylık şu kadar kazandırsın tarzında bir ponzi sisteme dahil olmadı. Dolar gibi euro gibi gördükleri kripto paralara yatırım yaptılar bu kadar. Başındaki adamın böyle yapacağını kim bilebilir.

Bu adam açıklamasında TR tutarlar bankada hala duruyor sadece kripto varlıklarla ilgili sıkıntı var dedi açıklamasında. Çıktı da bugün bakan soylu açıkladı. Bugün milletin gazını almak için çoğu yerde bulunduğu otelden kaçtı diye yazılıyor. Kimisinde bulunamadı yazıyor. Bana göre kaçmadı, otelde bulunamadı. Kiralık arabayla nereye kaçıyorsun yahu hangi ülkede kaçabilirsin bu şekilde nereye kadar? İyi niyetli düşünürseniz bu adamı yakalarsanız kafasındaki o sistemi kurup ödeyeceği varsa da ödeyemeden, *********** ilan edilip ülkeye getirilecek ve içeriden çıkamayacak. Zaten giden gitmiş adam buna rağmen açıklama yapıyor. Tabii bu iyi niyetli bakış açısı. Zaman kazanıp, oyalayıp Arnavutluk üzerinden Uruguay gibi iade olayı olmayan ülkelere kaçış süresi hazırlayabilir kendine orası ayrı bir olay. Ama bu adamı şuan ülkeye getirtseniz bile elinde soğuk hesap bilgisini ötmeden kimseye paralarını iade edemezsiniz. Sitenin veritabanı dursa bile edemezsiniz kripto tarafı karmakarışık. Etseniz bile siber saldırı yedik diyor. Yani tam karşılamayacak eldeki para ile verilecek parayı.

Bu adamın ailesi ile de röportaj yapmışlar. Abisi, babası ve kız arkadaşı falan konuşmuş diyorlar. Biri de demiyor ki oğlum kardeşim geri gel insanları şu zamanda, şu mübarek günde niye böyle yapıp gittin diye. İftarda zor durumdayım demiş de nerde olduklarından haberleri yokmuş da onların da parasını alıp gitmiş de bla bla bla. Zaten kendi çocuğun senin tüm paranı yese veya alıp gitse ne olacak. Başkalarının paralarını niye aldın diye medya üzerinden hesap bile sormuyorlar.
hocam tosuncuk da "panik yok çoh eğlenecuk" demişti hatırlatırım. geri falan dönmez kimi kandırıyor veya aklamaya çalışıyorsunuz. geldiği an tutuklanacak tüm suçlar üzerine kalacak suçsuz olsa bile o kadar parayı geri veremeyecek hadi suçsuz oldu diyelim gelir adamın kafasına sıkarlar öyle basit mi bu işler. 100 lira için cinayet işleniyor bu ülkede.

adamı direkt savunmaya geçtiniz lütfen empatiyi çalışanlardan ve mağdur olanlardan yana değil topuklayan adamdan yana kullanıyorsunuz. kaçan geri gelmez geçmişler olsun.