Herkese merhaba, iyi forumlar.
Benim de bir AdSense hikayem olsun istedim. Ancak sıfırdan bir site açarak ilerlemedim, hali hazırda bir blog sitesi satın aldım. Peki, süreç nasıl gelişti?
Daha öncelerinde çeşitli bloglar açıp kapattım. Herkes bilir ki blog açıldığında, şöyle bir 2 - 3 ay içerik girerek beklemek gerekir sitenin oturması için. İşte benim de hatam burada oldu, bekleyemedim ve sonu hep hüsran oldu. Reel'de işe başladığımda, site alabilecek maddi gücüm oldu. Maddi güç derken öyle binlerce lira değil ha, belki bir domain parası.
Martın sonu, Nisanın başı gibiydi foruma konu açtım site alınacaktır diye. İstediğim özellikler ise alan adı güzel olsun, en azından günlük 20 - 30 hiti olsun. Birçok pm geldi, aralarından biri dikkatimi çekti. Arkadaş siteyi 1 sene önce açıyor, benim aldığım zamana kadar da 83 makale giriyor. Bazı makaleler Google'da en üst sırada çıkıyor, bu siteyi almamda en büyük etkenlerden biri oldu. Teması premium, logo özel yapılmış. Hiti de ortalama 50. Alan adı da 19 yaşını geçmiş. Fiyatta anlaştık, AdSense yok tabii. Sonrasında;
*04.04.2021 tarihinde siteyi aldım. Siteyi ilk aldığımda hostingini değiştirdim. Elimde birkaç hazır makale vardı, günlük onları girmeye başladım.
*06.04.2021 tarihinde forumda satılan WordPress hizmeti satın aldım. Site içerisindeki gereksiz eklentiler kaldırıldı, SEO ayarları gözden geçirildi ve hızlandırma yapıldı. Search Console ve Analytics bağlayıp verileri izledim. Arkadaşın da dediği gibi hitlerim 50'nin altına düşmedi.
* 10.04.2021 tarihinde Facebook, pasif durumda bulunan sayfam için 5$ kredi verdi. Bir makalemi sayfada paylaşıp öne çıkardım 5 gün. Bu sürede hitler 200 - 250 nin altına inmedi. Faydasını mı gördüm bilmiyorum lakin 50 - 60 'larda gezen hit, reklamlardan sonra organik 100 civarına ulaştı. Şuanda da 100 - 120 arası.
* 11.04.2021 tarihi civarında Süper İçerik'ten zamanım olmadığı için 14 günlük editörlük paketi satın aldım. Günlük 1 makale, 350 kelime giriliyor. Son 1 makale kaldı, bitiyor.
* 18.04.2021 tarihinde Süper İçerik'ten 2 adet +1000 kelimelik uzman makale aldım. Amacım sitenin demirbaşı olmaları, bunları da Pazar gününden girmeye başlayacağım.
* 23.04.2021 tarihinde AdSensem onaylandı! Ayın 10'undan beridir başvuru yapıyordum, birkaç defa politika ihlali deyip red vermişti. Çok bilgim yoktu, r10'a sordum ücretli yardımcı olalım diyenler vardı ama bütçemi aşıyordu. Araştırdım, site içinde birkaç ayar yaptım son başvuruda onay geldi. Reklamlar hazır!
* 24.04.2021 yani bugün, sitenin kullandığı tema lisanslı mı değil mi emin olamadığım için lisans aldım. Lisans aldığım arkadaşa da reklam yerleşimi yaptırdım. Reklamları güzelce oluşturduk, hem hızdan ödün vermedik hem de yerleşim ziyaretçiyi yormuyor. Bakalım ne kazanacağız?
Arkadaşlar şimdilik bu kadar. Tarihlerde karışıklık yapmış olabilirim, kusura bakmayın. Lakin üç aşağı beş yukarı süreç böyle işledi. Şimdi, siteyi bir hafta kadar izleyip AdSense ne veriyor, hitimiz nasıl olacak ona bakacağım. Duruma göre reklamları kaldırabilirim de. Editörlük paketi bittiğinde iki günde bir +1000 kelimelik uzman içerik gireceğim. Bu süreçte backlink veya tanıtım yazısı almam mantıklı olacak mı bunu araştıracağım. Edindiğim bilgiye göre düşünebilirim.
Siteyi almamda ve emek vermemdeki amaç; tamamen hobi olması. Bu zamana kadar pek öyle aktif blog yönetmedim. Bu son olsun istiyorum. Kazanç beklentim de büyük değil, zaman gösterecek her şeyi.
Haftalık veya beş günde bir konuyu güncellemeyi düşünüyorum. Gelişmelerden(hit, kazanç vs.) haberdar olmak isterseniz konuyu beğenmeniz yeterlidir. Sonraki postlarda etiket yaparım. Herkese iyi forumlar, bol kazançlar dilerim.
GÜNCELLEME(26.04.2021) * 18.04.2021 tarihinde Google News başvurusu yapmıştım. Şimdi baktım ki yayımlanmaya başlamış.
AdSense'den sonra News'in de onaylanması iyi oldu. * AdSense günlük 1 liraya yakın kazandırıyor. Reklam yerleşimi yapılmadı, forumda uzmanlar var. Ancak şuan için destek almayı düşünmüyorum, hit +400'lere çıktığında uzmanlara reklam yerleşimi yaptırmayı düşünüyorum.