elbette hepimiz hakaret ve kötü söz olmadan görüşlerimizi paylaşabiliriz.
tıpkı benim gibi, tıpkı sizin gibi. lakin herkes sizin gibi düşünmek zorunda değildir. herbirimiz kendi düşünce ve fikirlerimizle varlığımızı ifade edebiliriz. fikri ve düşüncesi olmayan varlık insan değildir. insan olan kendi fikrini söylemekte özgürdür. ister tasdik edersiniz, isterseniz etmezsiniz. ancak olayı kişiselleştirerek bir yere varamazsınız. toplumsal bir problemden ve bu probleme sebep olanların ise yaptıkları her icraatten sorumlu olduğu ve bunun şayet suçlular ise cezasını cekmeleri gerektiğine hepimiz hem fikir olmalıyız ki daha yaşanabilir daha güvenli bir toplumun oluşmasına katkı sağlamış olalım.
sözün özü.. suç var ise cezası kaçınılmaz dır.. suçlu için hangi sebeple bunu yaptığını tartışmak belki psikologların veya sosyologların işi olabilir ama hukukcuların işi değildir. bizde yanlış olan hukuk kurallarından biride VİCDANİ KANAAT dir. Yasalar uygulanmalıdır ve o yasa bir gün hepimize lazım gelecektir. bakın bir aşağıda yazan arkadaş çok güzel ifadeler yazmış. ifadeniz alınır ve suçlu bulunursanız cezanızı çekersiniz. suçlu değilseniz kimse durduk yere sizi iceriye atmaz. yani kısaca sizi suçladığım tek konu hukuk konusunda SIFIR malumatınız var. gereksiz duyar kasıyorsunuz.
Suçlu değilseniz sizi kimse durduk yere içeriye atmaz sözü ülkemiz kafa yapısına uygun ama yanlış bir söz maalesef tutuklama sürecinin nedeni zaten suçlu ve suçsuz olduğunuza kanaat getirilmesi için uygulanan bu süreçte sucluysaniz delil karartmamaniz ve kaçmamaniz için uygulanan bir tedbirdir. Suçu ispatlanana kadar herkes masumdur. Hukuk konusunda iyi bir bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum bende. Duyar kasmiyorum, bildiğim doğruları söyledim ve burada anlatmaya çalıştım iyi akşamlar