scoutteknoloji adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burda çalışan boğazından bu güne kadar haram lokma gecmedigine inandığım dürüst işinde iyi ve başarılı insanlar şu anda ************** suçlamasıyla göz altında tutuluyor. Şirkette aylardır pandemi nedeniyle evden çalışıyor herkes. Ben konuda bilgi sahibi olarak yorum yapıyorum tamamen, tabiki mağdur olan insanlara çok üzüldüm ama inan başka pencereden bakabilirseniz hiç bir şeyden habersiz çalışan insanlar da var mağdur sadece deginilmeyen bir konuya değindim o kadar beni suclamaniza yada itham etmenize hüküm vernenize gerek yok özgürce bu platformda fikirlerimizi paylasabiliriz sanırım dimi
elbette hepimiz hakaret ve kötü söz olmadan görüşlerimizi paylaşabiliriz.
tıpkı benim gibi, tıpkı sizin gibi. lakin herkes sizin gibi düşünmek zorunda değildir. herbirimiz kendi düşünce ve fikirlerimizle varlığımızı ifade edebiliriz. fikri ve düşüncesi olmayan varlık insan değildir. insan olan kendi fikrini söylemekte özgürdür. ister tasdik edersiniz, isterseniz etmezsiniz. ancak olayı kişiselleştirerek bir yere varamazsınız. toplumsal bir problemden ve bu probleme sebep olanların ise yaptıkları her icraatten sorumlu olduğu ve bunun şayet suçlular ise cezasını cekmeleri gerektiğine hepimiz hem fikir olmalıyız ki daha yaşanabilir daha güvenli bir toplumun oluşmasına katkı sağlamış olalım.

sözün özü.. suç var ise cezası kaçınılmaz dır.. suçlu için hangi sebeple bunu yaptığını tartışmak belki psikologların veya sosyologların işi olabilir ama hukukcuların işi değildir. bizde yanlış olan hukuk kurallarından biride VİCDANİ KANAAT dir. Yasalar uygulanmalıdır ve o yasa bir gün hepimize lazım gelecektir. bakın bir aşağıda yazan arkadaş çok güzel ifadeler yazmış. ifadeniz alınır ve suçlu bulunursanız cezanızı çekersiniz. suçlu değilseniz kimse durduk yere sizi iceriye atmaz. yani kısaca sizi suçladığım tek konu hukuk konusunda SIFIR malumatınız var. gereksiz duyar kasıyorsunuz.

scoutteknoloji adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Göz altına alınan arkadaşlardan belki bir kaç tanesi tutuklanacak şimdi neden peki, ben söyleyeyim nedenini soruşturma dosyasını açan savcılık yada tutuklama talebi iletilen sulh ceza hâkimliğinin konuyla alakaları yok, yani ne olduğunu bile bilmiyor ki adamlar bu coin moin olayları nedir ben kamuoyunu tatmin etmek için tutuklayayim yoksa biz sıkıntı yaşarız diye tutuklayacak.
hukuk sistemine böyle saçma sapan bir suçlama yapıyorsunuz. merak etmeyin hakimlerde, olayı soruşturan insanlarda neyin ne olduğunu gayet iyi bilmektedir. lakin sizin yaptığınız gerçekten utanç verici bir şey.. hukuk adına bi zahmet ilgi ve bilgi alanınıza girmeyen böyle mesnetsiz yorumlar yapmayın.