mıllet oturduğu yerden ulkeye dolar gırmeısnı beklıyor ama bu ısın oturarak olmuyacağını bır turlu ıdrak edemıyor
bugun tel general mobıl bılgısayat monster gıbı yerlı fırmalar yerıne msı apple fırmaları tercıh edıyor ve kazançı yurt dısına çıkmasını da sağlıyoruz
bır fırmanın gelısmeıs ıcın urunlerını satması gerekıyor gelen gelır ıle de arge ıle daha ıyısını yapabılsın
mıllet bunu ya anlamıyor yada bıle ısteye yapıyor
ulkeye faydası olacak seyler yapmakdan uzak ınsanlar sonra doların artısından sıkayetcı
he bu arada dunya da en çok dolar abd den sonra çın de bulunur
dunyada ıhracatta abd ye 800 mılyar dolar da fark atar ama 1 dolar 6,5 yuan
aslında bıraz da 15 temmuzdan sonra abd artık kuklaları yerıne ekonomık saldırılarına daha fazla yoğunlastığının da kanıtı da neyse
Çin de sabit kur var hocam üstüne üstlük çin bunu bilerek yapıyor ki ucuz iş güçü sağlansın diye ve yine çin de dolar istediği kadar yüksek olsa yine çin çokta etkilenmez çünkü dolara ihtiyacı yok bir diğer konu telefonu general mobil, bilgisayarı monster dan da alsa bu firmalar sadece sağlayıcı üreticisi değil yani teknolojiyi nereden alırsan al para yurt dışına çıkıyor.20 ayda 4 merkez bankası başkanı değişimin de milletimizin maalesef hiç bir suçu yok ve bunun ekonomik saldırılar ile hiç bir alakası da yok. Dünyada kabul edilen kuralları yalanlamak gözlerini kapatmak bunların suçlusu maalesef biz değiliz Enflasyon Faiz değesini bilmemek halkımızın sucu değil. En son merkez bankası atamasında nasıl bir dış gücün oyunu olabilir şahsen ben bu haberi duydum faiz kararından sonra gövden alınmayı görünce herkesin bende dahil paramı dolara taşıdım. Kripto borsaları sayesinde faizde ki paramı dolara cevirdim 7,20 den dolar aldım şimdi ben dış mihrak mı oluyorum. Yoksa parasını korumaya çalışan bir vatandaş mı