Sevgili arkadaşlar, geçenlerde bir konu açmıştım ama milletin ağzına sakız olduğu için konunun silinmesini talep ederek sildirdim ama dayanamayarak tekrar yazıyorum. Bu işe birde başka bir pencereden bakalım.

Bugün hiç suçu günahı olmayan alın teriyle evine ekmek götüren bir çok insan şu anda nezarethane de göz altına alınmış durumda.

Burada biraz empati yapmak gerekiyor forumdan kaç kişiye bu şirkette çalışma fırsatı gelse red olurdu cevabı acaba. Ben şu an orada ailesi perişan olmuş masum insanlar adına gerçekten çok üzülüyorum.

Bir kaç tanesini tanıyorum, bugün göz altına alınmayan ama bu şirkete iş yapmış olan arkadaşlar da bugün gidip savcılığa göz altına alınanların sadece maaşlı çalışan olduğunu ve konunun emekçiler ile alakasını olmadığını anlatmaya gitti ama onlarda göz altına alındı.

Arkadaslar lütfen başınıza gelmeden bilemezsiniz bazı durumları, çalıştığınız şirkette sizden habersiz böyle bir durumla karşılaşıp medya gündemine oturup birde göz altına alındığınız zaman çevreniz size nasıl bir gözle bakar sizce yada orada çalışan bilgili, saygılı, alın teriyle para kazanan insanların öz güveni nasıl geri gelecek sizce?

Benim bugün aldığım duyumlara göre şirket sahibi Faruk Özer bugün arayıp pazartesi ülkeye döneceğini söylemiş. Gelir yada gelmez bunu bilemem, ama şu anda bir çok aile hem çevresine karşı mahcup hem de üzgün perişan durumda.

Göz altına alınan arkadaşlardan belki bir kaç tanesi tutuklanacak şimdi neden peki, ben söyleyeyim nedenini soruşturma dosyasını açan savcılık yada tutuklama talebi iletilen sulh ceza hâkimliğinin konuyla alakaları yok, yani ne olduğunu bile bilmiyor ki adamlar bu coin moin olayları nedir ben kamuoyunu tatmin etmek için tutuklayayim yoksa biz sıkıntı yaşarız diye tutuklayacak. Peki tutuklandığı zaten bu insanların elinden alınan özgürlüğünü nasıl geri vereceksiniz, bu zamanı nasıl iade edeceğiz.Burada tek bir elden yapılan hareketin cezasını bunca insan ve sevdikleri neden çekecek. Konuya buradan bakınca insan gerçekten çok üzülüyor.

Faruk Fatih Özer;

Umarım pazartesi ülkeye dönüp gereken adımları atarsın, bu kadar insanın ve ailesinin ahı üstüne kalmaz.

Empati arkadaşlar sadece empati.

Saygılar.