Burada püf nokta kurulacak olan borsanın devlet güvencesinde olması. Devletim bana dese ki, yatırdığın devlet güvencesindedir dediği an ne işim var elalemin sitesinde.
Hiçbir borsa işte güveni sunmuyor şuanda güvenilir olan binance diyoruz ancak o bile güvence vermiyor ki
Yahu hangi parayla buna güvence verilecek? Bankadaki mevduatın bile 100 bin lirası mı ne devlet güvencesi altında. Kabaca 12 bin dolar eder. Burada anlaşılmayacak bir şey yok ki. Kripto yatırımcısı rüzgardan nem kaparken, kasada bugün merkez başkanının açıkladığına göre 90 milyar dolar varken (ki bu biliyorsunuz nakit değildir) hangi garanti? Önceki postta örnekleri de verdim. 100'ün 40'ı uçtu gitti. Bu dediğini yapacak ülke olsa olsa rezerv paranın sahibi Amerika olur.
Kimse devre kesiciye gelmez.
Devletlerin burada yapması gereken belli, vatandaşını mağdur etmemek için borsaları denetlemeli.
Burada temeldeki hatayı söyleyeyim: SICAK PARA.
Türkiye yıllardır bu sıcak para belası yüzünden çekiyor. Ucuz para ülkeye doldu, biz sanayiyi geliştirip gerekli alanlara harcamak yerine başka alanlara aktardık. Sıcak para giderken de elimizde beton kaldı.
Devlet kriptodan vergisini alsın aman borsadan falan uzak dursun. Devlet millet el ele güneş enerjisi, tarım, sanayi teknoloji alanında atılım yapalım. Gerisi hikaye...