SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir varsayım aslında. Ancak bana göre imkansız değil.
Daha az önce Merkez Bankası başkanının canlı yayınını izliyordum inanın keşke izlemeseydim net açıklamaları bırakın neyin ne olduğundan bile adamın haberi yok gibi. Coinleri yasaklamasının nedeni ticaret yapılmasını engellemek dedi sonrasında bu borsaları engellemiyoruz dedi. Zira hergün milyonlarca döviz yurt dışına gidiyor dedi, sonrasında dedi ki, transferlerin bankalar üzerinden yapılmasını istiyoruz dedi! Sonrasında karşısındaki sunucular mavi ekranda kaldılar .... Keşke işi bilenler başta olsa da yolumuzda mutlu olsak.

Her neyse konumuzda dönersek, işimiz dövizi düşürmek ve döviz bulmak. Ee madem döviz istiyoruz MERKEZ BANKASI çatısı altında bir coin borsası kursanıza kardeşim. Kayıtlar hem elinizin altında olur hem de müşteriler size güvenerek daha fazla işlem yapar. Bu güven ortamını gören yurtdışı kullanıcılarda ülkemize bol bol döviz getirir. İşte anlamadığım nokta bu gibi hazineyi neden ülkeler devreye almıyor hızlıca? Her ülke kendi coin borsasını kursa?
Zannediliyor ki dolar kuru yüksekliği dövizsizlik sadece ekonomi kaynaklı. Bu yanlış bilgidir.

Biz yüzümüzü Avrupa'ya değil daha farklı noktalara dönmüşüz. Para kimde Avrupalılarda. Biz kime bakıyoruz başkalarına. Para bize kimden gelir Avrupalılardan. Bu kısır döngü devam ettikçe çok zor.

Öncelikle sen sosyal ve devlet bakış açısı olarak Avrupa'ya dönüp güven verip tazeleyeceksin.

Adam kayırma işlerini keskin bir dille kesip toplumun tüm kesimini iş üretim sürecine dahil edeceksin.

Gençlere teşvik projeleri sunup yetiştirilen deneyimli mühendisler eşliğinde teknoloji projeleri üreteceksin.

Normal vatandaşın benzini pahalı da olsa çiftçiye ekstra destekler sağlayacaksın. Kaliteli ürün üretimi ve ürün çeşitliliği konusunda koordine çalışacaksın.

Sürekli olarak salata ve domates yetiştirmeyle bu iş olmaz. Bak ülkemiz nadir meyvelerin yetişmesi için çok uygun bir coğrafya. Sen akdeniz çiftçisini kurtar salata domates limondan, sok ejder meyvesi gibi değişik ürünlere. O ürünleri devlet desteği ile çiftçiden yurtdışına satılacak bağlantılara köprü ol.

Yeterince yol köprü vs işlerimiz oldu oraya aktarılacak bütçeler devlet tekelinde olan fabrikaların kurulmasına yönelik arttırılsın. TOKİ ev yapmasın mesela. Evi özel sektör yapsın. TOKİ masrafları ile fabrika kurulsun.

Bugün küstürülen kitlelerin yönetimle ilgili bu kadar çok konuşmasının sebebi kafalarını meşgale edecek bir işlerinin kalmayışındandır. Sen o adamları iş sürecine dahil edersen yönetim de rahat eder.

Cezaevleri dolmuş taşmış. Belirli suçlar dışında cezaevinde kalabalık yapan tüm suçları cezaevi kampüsü çevresinde kurulacak tamamı devlete ait üretim fabrikalarında mesaili olarak çalıştır. Çalışan adam sakinleşir dinginleşir. Oradan çıkartılan ürün tamamen yurtiçi piyasasına sunulsun. Böylece dışa bağımlılık bitirilsin.

Bunun gibi nice sosyal ve politik davranışlarla döviz normal seviyelere döner hatta refah seviyesine ulaşırız. Ne devlet bu kadar vergiye ihtiyaç duyar ne de halk vergi kaçırmak ya da çeşitli ill€gal yollara bulaşır.

Coin moin vs furyasından önce yapılacak tonla iş var.