Hocam biraz yorum yapmak lazım, bir atasözümüz vardır söz meclisten dışarı, lafın tamamı aptala söylenir diye. Benim mesajım bunun bireysel ve piyasadan bağımsız bir olay olduğudur. Tamda theodex olayının patladığı günün ardından böyle haberlerin piyasaya servis edilmesi tamamen hit amaçlı spekülasyondur. Vermek istediğim mesaj bu iken ne bilgim kaldı ne gerginliğim. Birşeyi okuyup daha sonunu görmeden cevap yapıştırma isteği ile klavyeye sarılınca işte böyle oluyor malesef.
Güzel dostum doğru söylüyorsun ama, olayı araştırdım ve spekülasyon olmadığından emin oldum. Adam gerçekten bunalıma girerek kafasına sıkıp intihar etmiş. Sanıyorum ki senelerce dişinden tırnağından arttırarak yaptığı bu yatırımın düştüğünü görmek onu bunalıma itmiş.
İşi bilip bilmemek ile pek ilgisi yok. Şahsen teknik analizler ile çeşitli eğitimler aldım ( sonuncusu
@beachturk; tarafından yayınlanan ve forumda satışı yapılan muazzam eğitim paketidir ) ama nitekim hızlı alım satım işlemi yaptığım zaman diliminde terste kaldım. Daha da düşeceğini göre göre satmaya kıyamadım ve %25 oranla eksideyim. Fakat yatırımda bulunduğum coinin yine grafik işaretleri sonucu belirli vadede toparlanacağını öngörüyorum ( gündemde negatif yönde bir gelişme olmadığı sürece )
Ama o adam tahminlerime göre bu konuda yeteri kadar bilgiye sahip olmadan kulaktan doğma bilgiler ile parasını katlama umuduna kapıldı ve netice olarak geri dönülmez bir hata yaptı.
Demem o ki, günümüzde en çok konuşulan konulardan biri olan kripto paralar ile ilgili size yöneltilen sorulara "kripto tü - kaka" şeklinde değil, bunun doğru bir şekilde eğitimini alarak yapmaları gerektiğini anlatmalısınız. Kaldı ki, üst düzey donanımlı olan traderların bile terste kalabildiği bir piyasanın içindeyiz. Her ne kadar bizler olumsuz durumda grafik analizi ile ne kadar vadede zararın telafi olacağını öngörebiliyoruz veya alış noktamıza en yakın seviyeden satışı yapıp cüzi zararı kabullenebiliyoruz fakat bazıları 100k TL yatırayım sene sonu 300k TL çekeyim halleri ile girip paralarının birkaç günde %20 değer kaybettiğini gördüklerinde onlar için acı bir tablo ortaya çıkıyor.
İnsanlarımızı korkutmak yerine bilinçlendirmeliyiz.
Ve ayrıca; şu bir gerçek ki, biz bile hala yeteri kadar bilgiye sahip değiliz.
Umarım fikirlerimi doğru ifade edebilmişimdir.