Gürcistan'a, Azerbaycan'a ve Kazakistan'a Tır ile ürün gönderiyoruz.
Fatrua olayı şöyle, malı aldığın yerden, malı gönderen logistic firması adına fatura kesiyorsun. Seni karıştırmıyorlar hiçbir işe. Mal gidince de orada ki depolarından teslim alıyorsun.
Para alma olayı da bu logistic firmaları belli komisyonlar ile tabi araya tanıdık koyunca komisyon tutarı düşer, hem oradan hem buradan size paranızı teslim ederler. Ya ofislerinden verirler parayı, yada anlaştığı döviz bürolarından. Örnek veriyorum Sabah erken verdiğiniz para aynı gün öğleden sonra bile düşebilir size.
Bu arada Gürcistan da vekaletsiz iş daha iyi. Orada kapalı pazar alanları var uluslar arası ticaretin döndüğü yer. Zanaat işi pek olmaz diye biliyorum. Al sat veya ürün yap sat yaparsanız biraz da ticari kafa yapınız yırtık olacak güzel iş yaparsınız.
Aklıma gelenleri yazıyorum
ordaki parayı türkiyeye nasıl aktaracaksınız asıl merak edilen konu bu
birde biz mesela e ticaret yapıyoruz ttürkiyeye ürün satıyoruz türkiyedeki kişiler bize nasıl para gönderecek gürcistana vs.vs. yani 500 dolar ver şirket açılsın gibi konuşmşsun ama bu o kadar kolay değil bir sürü düşünmek gereken şeyler var.
Siz eminim ki araştırmışsınızdır fakat buraya o kadar basit yazdığınız için şuan herkes 500 dolar ayarlıyor şirket açmak için.