Merhabalar , Bilgisayarımda ZALMAN LE 600 WAT PSU [ Herhangi bir 80+ sertifikası yok ] KULLANMAKTAYIM 4 sene olucak neredeyse fakat ortalama 7 ay önce çıkan coinwhile(bobin sesi) sorunu başgösterdi.
Bu sıralar ise Bazı oyunlarda özellikle bu unreal engine motoru kullanan oyunlarda oluyor bir süre sonra bilgisayar kendine reset atıyor yeniden başlıyor. ( Ekran kartı sıcaklıgım 74 C maks , işlemci ise 65 C görüyorum )
Bazı oyunlarda FPS dropta yaşıyorum bu sistemle yaşamamam gerekiyor normalde , araştırdğımda yeterli miktarda güç iletemediği için bunların olduğunu gördüm. ( SCUM OYUNUNDA ÖZELLİKLE )
Hatta bugun yaşadığım SCUM oynarken oyunu Yüksek Ayarlara çektiğimde 1 Saniyede yani anında kapanıyor , bilgisayar kendine reset atıyor bende artık PSU 'dan kaynaklandığını diğer değerlerimin normal olduğunu düşünüyorum. ( Temizlemesini yaptım fakat bir işe yaramadı )
Sistem özelliklerim şu şekilde ;
Bilen varsa fikir yorum bırakırsa çok sevinirim
psudan ise artık yeni psu almanın vakti gelmiş gibi .. teşekkürler şimdiden.
İ5 9400F İntel işlemci RX VEGA 56 SAPPHİRE 8gb 2048 Bit Ekran kartı 4 adet EKSTRA Fan 10 cm boyutunda ortalama 2 adet 480 gb SSD 16 gb DDR4 RAM - 2x8 olcak şekilde Corsair Vengeance 3000MHZ YENİ GÜÇ KAYNAĞI ALINCA SORUNUM ÇÖZÜLDÜ ŞUAN İÇİN KAPANMA YAŞANMADIM 80+ SERTİFİKALI.
Ekran kartının farklı varyasyonları olduğu için buraya resmini bırakıyorum sahip olduğumun ;