gönderdiğiniz yoruma benim yorumum sizin dijital para ile sistemin işleyişini karıştırdığınız yönünde. zira dijital paraya karşı olma durumum yok. dijital para kullanılmasın diye dinen caiz değil gibisinden bir bilgi de yok. dijital paranın bir altın karşılığı veya bir devlet garantisi karşılığı olursa neden kullanılmasın ? ama mevcut popüler dijital paralarde henüz bu garantiler yok. aradaki farkı kısaca özetlemeye çalıştım. dijital para güzeldir eyvallah. ama işleyiş garantisiz ve sıkıntılı mevcut durumda. haa dediğiniz gibi yarın öbür gün devletler firmalar coinini üretir o zaman zaten iş değişir, işleyiş değişir.
Değişen bir şey yok. Coin dediğim yerlere siz dijital parayı koyun

Güvenirliği yok çünkü hala daha net bir adı konulmadı. Zaten net bir adı konulana kadar bu alt coinler olacaktır. Bir nevi alt coinler test gibi bir şey. Bitcoin çıktı sonra alt coinler oluştu. Bunun sonrası da ülkeler bazlı coin sistemi olacaktır ki dediğim gibi başladı da. Her adım bir rant oluşturdu. Bitcoin her ne kadar bilinmeyen bir sistem ürünü gibi gözükse bile aslında bu dönemlerin ilk girişimiydi. O zamanlar da dini olarak hoş bakılmadı ama bugün bitcoin ile alım satımdan bahsediyoruz. Yani yukarı da dediğime temel olarak şunu diyorum. Bugün coin olur yarın başka bir şey. Temel aynıdır, sadece isimler değişir. Ama temeli de yapmak için de ilk bi kazı yapmak gerekir ki bu da yapıldı da.