En çok beğenilen post çok hoşume gitti " kira artar borç azalır". Şu anki dünya düzeni bize fazla birşey sunmuyor aileden birşey kalmadıysa ya kredi içinde bir ev sahibi olarak ömrü tüketmek yada kira da oturup ayın sonunu getirme çabasıyla bir ömür sürdürmek. Aslında gidilen yoldan gitmeyip yeni yollar keşfetmek gerekiyor bu hayatta bana kalırsa. Yine bir paylaşımda şunu görmüştüm. Çocuğunuz olduktan sonra temettü geliri veren yatırımlar yapın ve gelen temettü gelirleriyle yine aynı yatırımları yapın çocuğunuz 18 yaşına gelene kadar. Bu bana çok mantıklı gelmişti açıkcası. Keza geçen onca yıl içerisinde hisselerin artışı ve gelen temettü gelirleri çocuğunuza pasif bir gelir getirecektir lakin çocuğunuz maddi kontrolü yapamazsa bu ona çok büyük bir kötülük olacaktır.
Şuan hala ailemle aynı çatıyı paylaşıyorum ve maddi gelirlerim boyutunca yukarıda bahsettiğim tarzda yatırımlar yapıyorum ve olaki ayrı bir çatı altına geçmek istersem yine ev almak yerine ufakta olsa bir arsa almak isterim uygun bir yerde kirada otururken. Olabildiğince kartları akıllı oynayarak yatırım kovalamayı düşünüyorum. Ülkemizde tam bir altyapısı yok lakin yurtdışında 3 artı 1 kiralayıp odalarını kiraya vererek konaklama masrafından kurtulanlar bile var. O yüzden bekarken ne tapulu bir evim olsun diye borca harca girerim ne de imkanlarımı zorlayacak bir evi kiralarım. Sonuçta o ayağı yorgana uzatacak olan benim.