Hocam adam yanıt yazmadığı için kınıyorsun işte.
Ben ramazanda içmeyenleri de anlamıyorum, normalde içip ramazanda içmeyen bir kitle var.
Sanki sadece ramazanda haram.
Ama mesele şu, insanlar size cevap vermediklerinde bunu oruca iftara bağlıyorsanız açıkça kınıyorsunuz demektir.
Sadece Ramazanda değil genelde akşam yemeği saati ile akşam ezanı saati bir birine yakındır.
Oruç tutmayanları iftar sofralarından kovacak mıyız?
Oruç tutmayanların iftar sofrasından beslenmeleri ayıp mıdır?
Bu insanlar kınandıkları için böyle davranmak zorunda hissediyorlar, mahalle baskısı yüzünden.
Ne kadar yakın arkadaşın olursa olsun, hatta kardeşin bile olsa ona dini ile ilgili soru sorma hakkın olduğunu düşünmüyorum.
Hele hele din üzerinden adamı eleştirip sırıtmasına neden olmak sınırları aşmaktır benim için.
Herkes kendi dinini yaşasa, başkalarının ne yaptığına ne kadar yaptığına bakmasa sorun kalmaz.
Çünkü sen arkadaşım bana neden cevap vermiyor diye sormuyorsun, olayı iftar meselesine getiriyorsun.
Yani hiç zorlamama gerek yok direk din üzerinden kınama yapıyorsun.
Hiç alakası yok, kınama sizin takıntınız. Adam arkadaşım ne zaman yazsam anında cevap verir. Bende oruç olmadığım için onunda oruç olmadığını bildiğim için adama iftar vaktidir falan diye düşünmeden yazıyorum, bi bakıyorum adam pide almaya gitmiş, iftariyelik pastırma peşinde hadi onu da anladım da oruçtan çıkmış gibi 2 saat çay içip kan şekeri etkisiyle baygın gibi piyasadan kaybolmak nedir.. Oruç tutmadan oruçludan beter oluyor adamlar.