Halil0707 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu bi okur musunuz? 1500-1750 lirası olan biri ev alabilir mi? alırsa ne şekilde alır? insanlar bilgilensin diye konu açıyorum. bilmediğim bir şey varsa ben de öğreniyorum fikir alıyorum. bu kadar bütçesi olan alt gelirli biri 10 yıllık krediye nasıl baksın 20 yıllık krediye nasıl baksın ikisi aynı iken ay sayısına neden takılıyorsunuz? İkisi de zaten +5500 TL üzerinde. Konuda 1500-2000 TL yazıyor. Anlamıyorum kredi kaç aylık buna takılanları. Resmi kaldırdım sadece umarım konuya dikkatinizi verirsiniz.
İyi de ben senin yazdığın hiçbir şeye muhalefet olmadım ki ya da cevap da vermedim sadece orada 240 aylık bir hesaplama yapmışsın onun yanlış olduğunu söyledim.
Bak 100 bin liralık kredi ödemesini 10 yılda 20 yıl olarak karşılaştırması nın resmini atıyorum sana.

Aylık 3 TL az ödemek için 10 yıl fazla ödemek çılgınca olmalı.ben bunu söyledim sadece.

2. Olarak insanlar evi sadece kendi icin almaz.
Güvence için alır.
Evladına kalsın diye alır.
Para biriktirme için alır. Alırda alır.

Ben 7 yıl emlak işi yaptım. Teyze 80 yaşına gelmiş ev alıyor neden? 20 Sene yaşayıp evi kullanacak diye mi? Yoksa evlatlarına da kalır diye mi?