Ben mahalle arasında oturmak yerine site içerisinde evde oturmayı tercih ediyorum. Geçtiğimiz günlerde yaptığım bir hesap üzerinden anlatmaya çalışayım. İstanbul'da 3500 TL kiralı bir sitede ev beğendim. Evi almak istersem ne kadar olur diye sordum. Firma benim kira için sorduğum eve 1.150.000 TL dedi. Yani kredi ile 1 milyon TL çektiğimizi düşünürsek 2.004.000 TL en uygun kredi ile Vakıfbank veriyor. Düz 2 milyon diyelim. Bunu aylık kira bedeli olan 3500'e böldüğümüz zaman 571 ayda amorti edecek görünüyor. Hadi her sene gelecek kira artışlarını da hesaba katalım ve 500 ayda amorti edecek olsun. O da 41 sene eder. Şu an 30 yaşındayım evin borcu 71 yaşımda bitiyor. Bu süreçte yaşadığım muhitte vs sorun yaşarsam bu evi satıp yeni ev almam vs gerekecek yani beri oraya bağlayan durumlar mevcut olacak. Kira o yüzden bana daha cazip geliyor. Ekonomik olarak iyi durumda olursam 4000 TL'lik eve geçerim zor bir dönemde olursam 2000 TL'lik eve geçerim. Tabiki alınan evin de değeri artacak vs ama o evi sattığınız zaman yerine alacağınız evlerinde fiyatı artmış olacak derken bana günümüzde bu fiyatlarda ev almak çok mantıksız geliyor.