Kesinlikle bu faturaya itibar etmeyin.Bunlar *********** hukuk büroları muhtemelen çünkü borçlar hukukuna göre bildiğim kadarıyla 10 yıllık zaman aşımı var.Yani 10 sene içerisinde dava açılmaz ise dava açılamıyor diye biliyorum.Lütfen bir avukata danışın size benden daha kesin bilgiler verecektir.
"İTİBAR ETMEYİN
Tüketici Başvuru Merkezi Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu "Telsim kapanalı 15 sene oldu. Bu durumlarda zaman aşımı 10 yıldır. Ancak bazı hukuk büroları Telsim'e borcun var diye mektup gönderip haciz tehdidi yapıyorlar. Bununla ilgili yüzlerce şikayet aldık. Borçlar Kanunu'na göre 10 yıllık zaman aşımı vardır. Mektup alanlar buna itibar etmesinler. İcra dairesine gidip itiraz etsinler." diye konuştu."
Hocam gider 5 k mahkemede harcarım yine o parayı yedirmem zaten bunlara. İcra e devlette gözüküyor yoksa iplenicek bir şey değil. Davayı açan avukatı istedim bürosunda yok dediler ki yalan. KVKK'dan dolayı annenizden onay almamız gerekiyor dediler bana bilgi vermek için. Konuşsam her türlü söke söke tamam faturayı ödeyin yeteri duyucam bunu biliyorum. Ama şimdi arıcaklar annemi ki yanımda değil, bir şey onaylatıcaklar telefonda sonra al başına belayı. Sizin yazdığınız yazıya karşılık 10 değil 20 yıl demiş bir avukat. Hangisi doğru bilemiyorum. Komik olan şu ki: diyelim süre 20 yıl veya 10 yıl. E zaten zaman aşımına uğramış bizim fatura, ne diye icraya veriyorsun sen kanunu bilmiyor musun? Burdan tek sonuç çıkıyor, olur da parayı ibana atarlar allah bereket versin güzel para. Keriz silkeliyorlar. Olucak gibi değil. Şu ülkede cebinde paran olucakki avukat tutucaksın. Sonra böyle kerizleri silkelerler. Sonulçları yazıcam buraya bire bir. Uğraşıcam.