Hocam bu sorunun cevabı sizde saklı aslında. Zevk ve kullanım meselesi, bizim evlerin hepsi balkonlu mesela hiç birinin balkonda oturduğunu görmedim. Kullanılmayacak ise bir heves balkonlu olacak diye eve ekstra para ödemenin bir manası yok bence. Bizim evde 2 balkon var, öndekini kapattık zira kış mevsimi kullanmak mümkün değil, ilk bahar ve son baharda da hava ılıman olsa da rüzgar aldığı için kullanamıyoruz. Yaz gelince de kestane gibi pişmek istemediğimiz için kullanmıyoruz eee ne işe yaradı şimdi balkon olması? Bu yüzden kapattık 3 mevsim kullanır bir alan haline geldi, yazın yine sıcak olduğu için kullanmıyoruz.

Küçük balkonlar daha da kötü, bir masa atamayacaksanız ne anladım ben o işten. Bizim yazlık evde akşam güneş görmeyen cephede balkonumuz var, orada keyfini çıkarıyoruz. Eğer arka ya da yan cephe(güneşi akşam gören) bir balkon olsaydı yine kullanamazdık. Ayrıca aynı evde arka cephedeki balkonu kanjur kaplattık hiç açmıyoruz böylece yaz sıcağı balkona hapsolduğu için ev serin kalıyor. (evet o sıcakta pencereyi açıp dışarının sıcağını eve sokmuyoruz, böylece ev serin kalıyor)