ÖNEMLİ UYARI : Bu işlem kendi arızalı diskimi kurtarmak için denediğim ve olumlu sonuç aldığım için birebir olarak yaptığım adımları göstermek amacıyla paylaşılmıştır gösterdiğim işlemlerin sizin diskinizde işe yaramama ihtimali elbette vardır kaybedeceğiniz veriler veya diğer olumsuz durumlarda tarafım kesinlikle sorumluluk kabul etmemektedir. Aşağıdaki işlemleri yapmadan önce bozuk diskinizi bir servise yönlendirmenizi tavsiye ederim.

Öncelikle sorun bence %99 kafa vurma denen sorundur bu tür durumlarda disk içersindeki verilerin kimliği olarak adlandırılan MFT dosyaları zarar görür verileriniz içeride duruyor fakat bu verileri görmenizi sağlayan MFT nin anayazılımı yok olunca görünmez oluyor fakat MFT nin hem kendi anayazılımı hemde yedek kimlik olarak adlandırabileceğimiz birde backup yazılımı vardır bu backup yazılımını ana kısma yazarsan dosyaları kurtarabilirsin fakat bunun için elle tek tek uğraşmak zor bu yüzden yazılımlar devreye giriyor ben kendi sorunumu testdisk isimli programla çözdüm aşağıda direk olarak kendi kullandığım versiyonu paylaşıyorum ki birebir aynısı olsun herkes yararlansın diye kendi drive ıma yükledim gönül rahatlığıyla VT vs yapıp indirebilirsiniz.

BURADAN indirebilirsiniz

Programı indirip zipten çıkarın ve testdisk_win isimli uygulamayı açın aşşağıdaki ekrandan sırasıyla create seçimi ve arızalı diski seçin yön tuşları ve enter i kullanacaksınız

daha sonra işletim sistemini seçiyoruz ben intel kullandığım için inteli seçiyorum

gelen ekrandan advenced seçeneğini seçip diskimizdeki bölümleri göreceğiz

Aşağıda gördüğünüz gibi bölümlerimiz görünüyor.

Bölümlerden hangisinde verimiz varsa seçiyoruz ve aşağıdaki gibi disk ekranı açılıyor bu ekranda tüm dosyalarımız var burası önemli çünkü karıştırırsanız arap saçına döner işaretlediğim C ve Q tuşlarından C ileri Q geri olmak üzere seçim yapabiliriz örneğin instagram klsörü üzerine gelip C yi tuşlarsam tüm klasörü ve içindekileri hemen kurtarmaya başlayacaktır fakat ben bu klasörün içindeki başka verileri kurtarmak istiyorsam klasör üzerine yön tuşları ile gelip ENTER yapmalıyım buraya dikkat lütfen ben ENTER ile dosyamın içine giriyorum C seçeneğini daha sonra kullanacağım

ben instagram dosyasını seçtim ve görüldüğü gibi içindekiler bunlar tekrar seçim yapıyorum ve dosyama giriş yapıyorum işaretli şeyler excell dosyaları diğer klasörler vs içerde ne varsa karşımda yön tuşları ile 20 adet isimli excell dosyasının üzerine gelip C tuşuna basıyorum fakat siz dosyanızın içindeki herşeyi kurtarmak isterseniz üstte yazdığım gibi anadosya üzerine gelip C tuşlayabilirsiniz

daha sonra açılan ekranda kurtarma ilerlemesini göreceksiniz işin sabır kısmı burada başlıyor allah yardımcın olsun hocam @mehmetfiko35

Kurtarma bittikten sonra kurtarılan dosyalarınız Testdik zip dosyasının kurulu olduğu klasör içinde depolanacak bunun türkçesi şu ; programı kendi pc nize kurduğunuz için kurtaracağınız verinin boyutu kadar kendi bilgisayarınızda boş alan olmalıdır.