Dediklerinize kısmen katılıyorum, kesinlikle analiz yapmak gerekli illa bu coinler için geçerli değil ancak bence teknik analiz yanlış. Yok şu mum onu geçecek, üçgen çizip sıkışma var, kırılım yapacak... vs. çok saçma geliyor bana. Şurda bir adamın attığı tweetle bile ne kadar yükselen coinler var. Bu konuda temel analiz yapmak en doğrusu. Yaşadığımız devirde çıkan haberlere bakarak bile al-sat yapacak milyonlarca kişi var. Bu koşulda teknik analiz yapmak ne kadar doğru olur bilemiyorum. Yaptığınız işe de saygım sonsuz herkes kendi ekmeğini yer, benim için sorun yok.
Temel analiz neyi alacağınızı,
teknik analiz nereden alacağınızı gösterir hocam
hayatımızın bile garantisinin olmadığı şu zamanda hiç kimse bir şeyin yükseleceğinin garantisini veremez.
Herkesin tekniği farklı tabi bol kazançlar.
Bu arada formasyonlar konusunda haklısınız ezbere hiç kullanılmayan şu formasyonu bu formasyonu deyip duruyorlar. Ama şöyle düşünün teknik analiz şu aslında küçük bir örnekle: Bir üçgen çizdiniz ve 10 dolar seviyesinde orayı kırdı ve kapanışını yaptı siz 10 dolardan aldınız üçgen hedefi de diyelim ki 20 dolar. Siz 10 dolardan alınca düşüşe geçti 10 dolar altı kapanış yaptı siz de 9,8 civarı sattınız dediniz ki 10`u geçerse olumluya döner yine alırım. Eğer kurallara uyarsanız bu işten tamamen zararsız çıkıyorsunuz. Ama paylaşım yaptığınızda mesela hedef 20 dolar diyorsunuz destek 10 dolar adam alıyor coin düşüyor hani 20 dolardı diyor. E ben sattım adam destek altına düşmüş satmamış kıyamamış. Böyle olursa o iş sakata gelir. Kendi çizdiğin destek 10 dolarsa altı olumsuz üstü olumludur senin için.
Bu arada şunu da yaşadığım çok oluyor mesela üçgenden gidelim üçgen çizdiniz üst direnci geçemiyor kesin bunu haberle kırdırırlar diyorsunuz ertesi günlerde bakıyorsunuz olumlu haberler çıkmış ve üçgen kırılmış. Daha sonra ise hedefler geliyor. Bu grafiklere tek bakan biz değiliz milyarlık yatırım yapan şirketler bir tweet`e bakarak yatırım yapmıyor.