Selam, aşağıda belirttiğim gibi bir upload kodum var. Bu kod resim yüklendikten sonra yüklenen resmin adını (trim ve str_replace olarak boşlukları siliyorum, silinmiş halini alması gerekli) sql de resimler isimli tabloma yazdırılmasını istiyorum. Resimler tablosundaki sütunlar şu şekilde : id , resim , aktif , tarih (resim linkini almasını istiyorum yani resimin adının yanına resim hangi format olarak kayıt edilmişse onu yazıcak örneğin : https://ornek.com/uploads/resim.png tarzında resim sütununa kayıt etsin istiyorum) aktif sütununu falan boşverin default olarak ayarlayacağım sql den. tek upload ve sql işlemleri bu dosyada gerçekleşeceğinden config dosyasıyla falan uğraşmadım bunun yerine direk pdo mantığı sql e aşağıdaki kod üzerinde bağlansın işlemi yapsın ardından die çeksin. Kendim çok uğraştım ama sürekli bir hata aldım. Bu konuda kodumu düzenleyip yardımcı olabilir misiniz rica etsem?

Şimdiden teşekkür ederim. Kod aşağıdadır,

upload.php
<?php
$target_dir = "../uploads/";
$target_file = $target_dir . trim(basename(str_replace(" ", "",$_FILES["fileToUpload"]["name"])));
$uploadOk = 1;
$imageFileType = strtolower(pathinfo($target_file,PATHINFO_EXTENSION));

if(isset($_POST["submit"])) {
  $check = getimagesize($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"]);
  if($check !== false) {
    echo "Dosya Resim - " . $check["mime"] . ".";
    $uploadOk = 1;
  } else {
    echo "Dosya bir resim değil, bu sebepten yükleme engellendi. ";
    $uploadOk = 0;
  }
}

if (file_exists($target_file)) {
  echo "Üzgünüm, Bu dosya zaten mevcut.";
  $uploadOk = 0;
}

if ($_FILES["fileToUpload"]["size"] > 50000000000000) {
  echo "Üzgünüm, Dosyanız Çok Büyük";
  $uploadOk = 0;
}

if($imageFileType != "jpg" && $imageFileType != "png" && $imageFileType != "jpeg"
&& $imageFileType != "gif" ) {
  echo "Üzgünüm, yalnızca JPG, JPEG, PNG & GIF dosya uzantıları kabul edilir. ";
  $uploadOk = 0;
}

if ($uploadOk == 0) {
  echo "Hata, Dosyalarınız Yüklenemedi";

} else {
  if (move_uploaded_file($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"], $target_file)) {
    echo "Dosya adı :  ". htmlspecialchars( basename( $_FILES["fileToUpload"]["name"])). " Yüklendi. ";
  } else {
    echo "HATA !, bir sorun gerçekleşti. ";
  }
}
?>