Öncelikle iyi bir avukat bulabilirsen cezayı baya bir düşürebilirsin diye düşünüyorum bir arkadaşım film siteleri vardı ve adsense kazancı olarak ceza yemişti miktarı tam hatırlamıyorum ama 80 90bin tl civarıydı cezayı 3-5bin tl ile kapatmıştı sanırım. İyi bir avukat ya da görüştüğünüz vergi memurdan yardım isteyebilirsiniz bazen onlarda yol gösteriyorlar.

Konu dışı olarak;
Ufak bir kazanç için şirket mi açacağım düşüncesi yanlış arkadaşlar. Aslında düşünce doğru ama devlet tarafında maalesef bu şekilde ilerlemiyor 1 lira dahi olsa kazanç vergi vereceksin diyor ve vergi vermeninde bazı yolları var.
29 yaş ve altı olan kişiler 2 yıl boyunca 150bin tl gelir vergisinden muaf (sermaye ve şahış için geçerli) ve 1 yıl boyunca bağkur primi ödemiyor (şahıs şirketi için geçerli) bunun gibi bazı teşvikler de bulunuyor.
İşin güzel yanı burada herkes teknoloji ile uğraşıyor yani kosgeb üzerinden geleneksel girişimci eğitimini tamamlayıp kendi işinizle alakalı bir proje sunarsanız size şirket kuruluş masrafını veriyor eleman çalıştırırsanız maaş ödüyor gibi ayrıntılar bulunmakta.
Evet hiç bir iş yapmasanız dahi bazı vergiler çıkıyor ama ticaret yaparak iş yapamamayı göze alıyorken bence 300 400liradan kaçmamalıyız sonrasında daha büyük bir miktar karşımıza gelebiliyor.
Ben yine de şirket kurmayacağım diyenler en azından kendilerini bir firmada sigortalı göstersin ve bazı işlemleri faturalandırırsa bu denli problem çıkmayacaktır ek olarak firmalara freelancer olarak hizmet veriyorsanız ve şirketiniz yok ise size gider pusulası ile para ödeyip vergi dairesine sizin adınıza vergi de yatırabilir doğal olarak herhangi bir cezası da olmaz ( işlem hacmi sürekli ve yüksek olursa vergi dairesi otomatik olarak sizin adınıza şirket açar).

Bahsettiğim bu alanların her birisinin kendi içinde detayları bulunmakta araştırırsanız daha fazla teşvik ve imkanları da bulabilirsiniz sevgiler