⚠️ Orjinali CoinBurea haberinden Türkçe'ye tarafımca çevrilmiştir.

✅ Dogecoin bir Şaka değil... O tehlikeli

Dogecoin bir mim-koin olarak Bitcoin'den çatalandırılarak (forklayarak) oluşturuldu ve öyle gülünç (saçma) yapıldı ki kimse ciddiye almasın. Başlangıçta, madenciler rasgele 0'dan 1 milyar arası koini sadece tek bir block tamamlayarak kazanabiliyordu - bir rasgele block ödül piyangosu.

Geliştiriciler şakadan biraz daha az haline getirmeyi denediler. 2014 yılında yıllık 5,2 milyar DOGE enflasyon oranına sabit bir tavan koydular - hala oldukça büyük bir enflasyon oranı.

O zamandan beri, protokolde herhangi bir gelişme olmadı. Üzerinde çalışan hiçbir geliştirici yok ve kod tabanında bir hata meydana geldiğinde başvurulacak kimse yok.

Kripto alanındaki birçok kişi için Dogecoin akla sonradan bir düşünce olarak gördü. Forumlarda ve Twitter'da şaka yapabileceğimiz harika bir mim. Mimlerden ben de keyif aldım ve oyunlarda eğlendim.

Bununla birlikte, Dogecoin geçtiğimiz yıl boyunca kendisi için yeni bir hayata başladı. Elon Musk ve diğerlerinin beğenileri tarafından yaratılan yutturmaca sayesinde, DOGE çılgınca bir fiyat yolculuğuna çıktı. Şimdi tüm zamanların en yüksek seviyesi ve CMC'nin ilk 10'unda.

Bu tabloya bir göz atın. Bu, DOGE'un bu yıl içindeki parabolik koşusu. 2017 / 18'de hafif bir artışla son 7 yılda neredeyse hiç aktivite yok, ardından son zamanlarda bu hızla yükselen performans izledi.

Bunu yönlendiren nedir?

Robinhood gibi uygulamalarla uğraşanlar büyük olasılıkla genç ve deneyimsiz yatırımcılar. Sadece DOGE'nin ucuz olduğunu ve dolayısıyla piyasa değerini dikkate almadan "iyi değer" olduğunu düşünen yatırımcılar. Ya da belki de kaçınılmaz çöplükle bir tavuk oyunu oynamaya çalışıyorlar.

Ancak, şunu bilmeniz gerekir ki:

- Geliştirici ekibi yok
- Arzın% 50'si 12 cüzdan tarafından tutuluyor - Sınırlı kullanım durumları veya yardımcı program

Yılın başında, DOGE'un neden yaptığı fiyat hareketine sahip olduğuna dair diğer tüm nedenleri açıkladım. Fiyatlar sürdürülemez seviyelerde ve bir düşüş yaşanacak. Baloncuklar böyle çalışır.

Öyleyse neden bu kadar önemsiyorum?

Yatırımlarımızla ilgili bilinçli kararlar vermemiz gerektiğine kesinlikle inanıyorum. DOGE dalgasına binen ve aldıkları riskleri çok iyi bilen birçok insan var (ve benim bununla ilgili bir sorunum yok). Ancak, insanların büyük çoğunluğu bu gerçekleri bilmiyor.

Ve bu yeni yatırımcıların çoğu paralarını DOGE balonunda kaybettiğinde, kripto parayı lekeleyecek. Onu aynı fırçayla boyayacaklar ve hepimizin görmeyi umduğumuz geniş çaplı benimsenmesini etkileyecek.

Sanırım Charles Hoskinson'ın bu videosu bunu en iyi şekilde özetliyor. Hayatının işiyle alay etmekle kalmıyor, bundan ders çıkaracak yansımalar da oluyor. Genç, deneyimsiz perakende yatırımcıların bir meme madeni parasında hayatının servetini kaybetmesi, SEC ile iyi oturacak bir şey değil.

İhtiyacımız olan son şey, kongrede “kripto para biriminin tehlikeleri” üzerine oturumlar düzenleyen ve daha fazla gözetim için bastıran hükümet bürokratları - bunu yapmak için bir bahane aradıklarını biliyorsunuz.

Yani, tek umduğum şey Dogecoin'e atlayanların ne hakkında olduğunu ve içerdiği riskleri bilmesidir. Yolculuğun ne kadar zorlu olduğunu bilmeden DOGE treninde olan birini tanıyorsanız, onlara bilgilendirin.