Konu
Ben de başlıyorum!-Adsense Hikayem
18-04-2021, 23:03:50
hbarris
Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Yapılan işler-
19 Nisan
18.04.2020 tarihinde güzel hosting üzerinden avrupa sunucusundan 1 yıllık 1 GB Linux Hosting alındı
18.04.2020 tarihinden bugününe kadar wordpress özelliklerini öğrenmek için uğraştım.Kendimi bu alanda yeterli sansam bile,beni birçok zorlayan şeyler oldu.Birçok tema denemesinden sonra ücretsiz bir tema edindim.Bu ücretsiz temayı edinirken SEO uyumlu ve editlenebilir/özelleştirilebilir olmasına dikkat ettim.Şu an bütçe olarak sıkıntıda olduğum için premium bir tema alamadım.İnşallah kazancımı sağladıktan sonra şu an kullandığım temayı premium/ücretli versiyonuna dönüştüreceğim.
Tema editlendi ve sitenin tasarım,içerik işlerini %70 oranında bitirdim diyebilirim.
Cookie ve Privacy yasalarına özel sayfalar eklendi.Bir eklenti ile Cookie onay işlemi butonu aktif hale getirildi.
YOAST SEO kuruldu.Başlık,içerik vb. gibi SEO çalışmaları yapıldı.
Kategoriler üzerinde çalışıldı ve ideal olan kategori sayısına düşürüldü.
Kategoriler içerisinde yazılacak konuları yüzeysel olarak belirledim.
Kategorilerin SEO edit işlemi de bitirildi 2 kategori hariç.
Ayrı şekilde yine wordpress&adsense araştırmalarıma hali hazırda devam ettim.
20.04.2021
CPM kelime ve hashtag araştırmaları yapıldı.Hashtagler/keywordslar/etiketler/kelimeler word üzerinde resim,yazı ve tablo olarak şemalandı.
Facebook ve Instagram hesapları açıldı. Bugün ya da yarın Pinterest+Twitter hesaplarını kuruyorum inşallah.Bunlardan harici olarak hesaplardan insanlara siteyi tanıtıcı DM ve Mesajlar atacağım.Facebook'ta yabancı kitlelerin ağırlıklı olduğu ve benim kategorimin ana konusu olduğu gruplara giriyorum.Ana hedefim İngiltere ve Amerika diyebilirim.İkisi de kapitalizmin merkezi sonuçta,bilirsiniz.
2 adet 200 kelimeden makale yazıldı.Bu makaleler sağlık kategorisine bağlı olduğundan biraz zorluyor.Her makaleyi yazmam 1 - 1.30 saat sürüyor diyebilirim. Bugünü en az 3 makale yazarak kapatmak istiyorum.
Yaklaşık 10 adet CC lisansına sahip görseller bulundu ve indirildi.
20 Nisan 23.40 saati ile artık heyecanlandığımı dile getirebilirim.Beklediğimden daha kısa sürüyor bu yolculuk şükürler olsun.
20 Nisan Tarihi ile kalan işler:
Pinterest hesabı açılacak(belki açmayabilirim) , Twitter hesabı açılacak , her gün UK ve USA özel etkileşim gireceğim saatler belirlenecek. Wordpress üzerinde sosyal medya ikonlarına, sosyal medya hesapları tanımlanacak.Makalaler yazılacak
Bu çok mutluluk verici. Ben az sayıda makale çıkıyor diye üzülürken az önce yaptığım araştırma sonucu niche sitelerde çok içeriğe gerek olmadığını öğrendim.İnşallah iki-üç gün sonra içerikler ve her şey tam anlamıyla hallolur ve AdSense'ye başvuru yapılır
En korktuğum,Adsense'den red yemek...
Bakalım. İçeriklerim tamamen özgün %100 .Gramatik kullanımlara çok dikkat etmeye çalışıyorum. YOAST SEO eklentisinin kötü bulduğu kısım sadece kelime kısmı,diğer kısımlardan iyi puanı alıyor... Belki de efsane kazançlarıma başlamadan önce son yazılarımdan birisi bu... İnşallah Adsense kazancımı da(inşallah olursa) burada paylaşacağım.Çook heyecanlıyım çooook.
Ekstra** Lütfen bu mesaj sonrasına birisi yazsın da, şu konu bir güncellensin
Bu heyecanı beraber yaşayalım.
21 Nisan 2020
350 kelimelik SEO uyumlu bir adet makale daha yazıldı ve yayımlandı.
Google Analytics açıldı ve işlemleri bitirildi.
Google Search Console'ye kayıt olundu ve site Google Search Consele'ye eklendi.
Sitemap Google Search Console'ye eklendi.
Reklamlar için uygun ölçüde bannerler şimdiden web sitesine manuel olarak koyuldu.
Yazı aralarına reklam koyabilmek için bir adet eklendi kuruldu,çalışma sistem mantığı öğrenildi.
Tema üzerinde birkaç değişiklik yapılarak kullanıcı dostu bir site olması sağlandı.
Site hız testi yapıldı,%97 hız verdi.
21 Nisan 2020 tarihi itibar ile çoğu işlemi bitirdim.Bundan sonrası artık makale girmek olacak.Daha önceden yazıp eklemediğim 3-4 tane makale var. Bunları da yavaştan ekleyeceğim.Bunlara istinaden ise bugün iki adet daha makale yazarak günü kapatmayı planlıyorum inşallah. 2 makale yazıp + 4 içerik girişi yapmayı daha doğrusu. Site içinde olan kategorilerden birisine daha makale yazımı yapamadım.Onu da halledeceğim. Büyük ihtimal yarın başvuru yapmış olurum, Adsense'ye. 10 içeriği geçtiği an inşallah basacağım başvuruyu.Bakalım bundan sonra bizi nasıl bir yolculuk bekleyecek...
Bu işi yaparken en büyük korkum acele bir şekilde gitmek.O yüzden her gün kendimi bir şekilde uyarmaya çalışıyorum.
Bundan dolayı da Adsense'ye hesabımı bağlamak için acele etmemek kanısına vardım.İçeriklerin hepsini ekledikten sonra siteyi bakımdan çıkarıp yayına sokacağım.Yayına soktuktan sonra
belirli facebook grupları,twitter etiketleri üzerinden hit çekmeye çalışacağım.Bu işlemleri yaptıktan bir-iki gün sonra Adsense için başvuru yapmayı hayal ediyorum.
Yani saadete gelecek olursam Adsenseye başvuru yapmam için daha bir-iki haftam var diyebilirim.
Yavaş yavaş gidip,kendimi sağlama almaya çalışacağım.
NOT:Bu işte açıkçası yeniyim ve önerilere hayır demem.İleride yapabileceğim hataları şimdiden söyleyip beni yanlıştan kurtarmanıza da asla hayır demem.Hiçbir şekilde bilgelik taslamıyorum bu konuda ve öneri verenlere ters bir bakış açısı ile bakmam..O yüzden ne olursa olsun istediğiniz önerileri verebilirsiniz ve bunlar inanın benim için çok etkili olur.Tabii ki,önerileri uzman olduğunuz alanlarda vermeniz daha uygun olabilir
-Sevgilerle,
@
hbarris
;
20
Nisan 2021