Merhabalar arkadaşlar.
Son zamanlarda çok fazla vergi konusu görmeye başladım, size bilgilerimi aktarmak için bu konuyu açmaya karar verdim.
Öncelik ile internet ten bir kazanç elde ediyorsanız. Devlet bunun takibini yapabilir de yapmaya bilir de. gelen ödemler şahıs veya şirketten mi geliyor bunun takibine takılabilirsiniz.
Örneğin bana gelen ödemeler Google üzerinden geliyor bu büyük ihtimale devletin takibine düşer. Aylık kazandığınız miktar önemli değil yılda 9 Bin kazanmış bir vatandaş bile ceza alabiliyor.
Yapmanız gereken işlemler, ilk önce bir tecrübeli muhasebeci ile görüşün. gelir elde ettiğinizi ve bu geliri şu yolar ile kazandığınızı giderinizi gider faturalarınızı muhasebecinize anlatın, gösterin.
daha sonra muhasebeci size yaşınızı soracaktır. 28 yaşından küçük iseniz genç girişimci olarak daha yılda 75K ve daha aşağısında gelir elde eder iseniz bir vergi ödemezsiniz sadece pul masrafı muhasebe ücreti ve diğer ödemelere gider.
eğer yılda 75K ve üzeri gelir elde eder iseniz %15 İle vergi ödemeye başlarsınız geliriniz artıkça vergi tutarı da artar.
bunun yanı sıra şirket açmanıza gerek yok şahıs olarak bu işlemleri yapabiliyorunuz ilk etapta 500TL defter parası gidecektir.
ardından hiç banka hesabınız olmadığı bir bankadan hesap açın ve yeni ödemelerinizi oraya almaya başlayın.
Evinizin bir odasını hom ofis olarak gösterebiliyorsunuz eviniz kira ise %10 Yılık ev kira vergisi ödersiniz.
muhasebeciniz tecrübeli birisi ise size çok az risksiz işlemler için yönlendirecek zaten.
yılda en fala 75K ve o civarda geliri olanların vergi dahil yılda en fazla 6K vergi ödemesi olacaktır.

Web sitesi üzerinden satış yapanlar için bu maliyetler daha fazla yüksek olacaktır.
eğer google adsense,admob ws gibi yerlerden ödeme alıyorsanız kesinlikle web sitem yok olarak gösterin YouTube veya Oyun reklamı üzerinden gelir elde ettiğinizi belirtin.
Geçmişte kazandığınız paraları hiç karıştırmayın eğer karıştırırsanız daha fazla başınız belaya girer yeni banka hesabı ile işe yeni başlıyor hissiyatı verin.
zaten ceza yiyecekseniz yersiniz şansa bağlı ama kesinlikle geçmişi karıştırmayın.

Burada kendi tecrübelerimi paylaştım hatam var ise lütfen düzeltin.