Hocam, sistemin arka mutfağında kazanlar çok kaynattık. Matematiğe farklı bakıyoruz. Hayatınızın hangi dönemlerinde 15 yıl Kişisel Bakım'da yahudi firmalar ile ticaret yapmış, öncesi 70 lere kadar lokomotif sektörde 5 tane holding ile çalıştık. Hırsızın da delikanlısını gördüm, namussuzun da... Bunların arasında bundan karaktersizi yoktu. Şimdiki durumun içler acısı halde olduğunu tahmin edemezsiz. 5 liralık ürünü 100 liraya satıp, pudra şekeri tarzında kimler görmedik ki.. Ama iki zeytin vereni olmaz... Ben, bir tesiste üretim yapabiliyorum. Kaliteden kesinlikle ödün vermeden çok iyi bir biçimde de pazarlayabiliyoruz. Düşük komisyonlar ödeyip farkı kapayabiliyıruz.

Şimdi burada kaç başlığa girsem, sayfa garanti şu, bu fiyat bu kadar referans, bu kadar başarılı olunmuş, satın alınmış. Marka değeri ne olmuş. Rakamları küçümsemiyorum, ben şimdi desem ben değerim 10 milyon, o da birşey mi benimki 15 milyon... Rahmetli Laz Ziya repliği dööölaaar repliğinden kaç kişi çıkar... Kaç tanesi el kaldırır biliyorum, ama çıkar da der ki bu benim firmam, bu ay aldığım ürün bir milyon, bu firmama kesilen fatura, aha da bu da bankadaki hareketliliğim.

Ya da bu benim yeteneğim, kabiliyetim bu, bunlaarı yapabiliyorum, 4. ortak arıyorum başlığına bakınız.

Üretimi de, satımı da, sistemi de, müşteriyi de, patronu, işçiyi de, kanunu da... Boşuna mı karton koli ve enerji sektörünü kovalıyorum. Çok insan, çol hikaye, çok hesaplar gördüm. Parasını verip, bozuk malı eksik oranda alıp, zararına da satıldığı bir ortamda ben emeğine, parama, gücüme, ortak edip, sıfır lira riske etmeden, para kazanacak. Üreticiyim diyorum. Mutfakta kimlerle kazan kaynattım diye anlatsam uçuklarsınız. 50 bin 100 bin bütçe önemli değil. Yeri geldiğinde bir milyonun öyle çok kolay kazanıldığını düşünür, zaptedemem diye ortak arıyorum. Benim matematiğim farklı.. Sonuçta yiyebilecek kadarla sınırlı da olsa paylaşıyorum,paslaşıyoruz. Ne şeytanlıklar gördük, dinledik, tanıdık, onun için hep kaçıp iyi kişilerle tanışıp işimizi riske etmedik. Durum bu iken, bana kalkıp bir şeyler anlatmasın. Anlatacak kadar değerli hikayesi olan beni bulsun. Başkası masal anlatmasın.