Sadece olumsuz sinyalleri paylaşacağım. Bu düşecek batacak çökecek anlamına gelmesin. Nasıl yükselirken dalga dalga yükseldiyse eğer düşüş trendine girerse aynı şekilde dalga dalga düşer.
Bitcoin mart ayında dibi gördükten sonra bir daha hiç alçalan dip yapmadı. (Haftalık grafikte.)
1-) Bugün belirtilen alan altında kapanış gelirse ilk defa alçalan dibi yapmış olacağız.
2-) MACD`de uzun zamandır momentum düşmesi görüyorduk ancak hala daha kendini düzeltemedi ve sat vermeye gidiyor. (Sinyallari biraz geç veriyor.)
3-) Squeze Momentum haftalardır güçlü yeşil mum yakarken bu defa momentumun düştüğünü net olarak gösteriyor. Tabi böyle kapatırsa. Eğer son dip üstünde kapatırsa otomatikmen burada yazılan her şey iptal oluyor.
4-) En önemlisi de bu bence çünkü haftalardır yükselen tepe yapıyoruz ancak RSI üzerinde alçalan tepe yapıyoruz. Buna negatif uyumsuzluk deniyor ve bizim 3`lü negatif uyumsuzluğumuz var.
Önceki boğa sezonu ile karşılaştırma:
- Momentum önceki gibi azalmaya başlamış.
- Sat vermeye yakın MACD sat verdiğinde zaten baya düşmüş yani geç veriyor sinyalleri.
- Haftalıkta alçalan dibi yapmış.
- Ancak RSI`da bir uyumsuzluk yok.
Tabi bunlar bitcoin bugün alçalan dibi yaparsa geçerli.
Son olarak bu da altcoin marketcap: - Momentumda bir zayıflama yok
- Negatif uyumsuzluk yok çünkü bir tepe teyit edilmemiş
- Alçalan dibe çok uzak.
- Sat vermeye falan yok değil.
Dominance 50 altına düşse ve altcoinlerde bir ayrışma olsa güzel bir şey beklenebilir.
Yatırım tavsiyesi değildir. Siz ne düşünüyorsunuz?