"borsa,kripto,döviz vb işlemlerde al-sat yapabilecek" sadece bunu yapmak ne kadar zahmetli bilginiz yok sanırsam ki o komik ötesi fiyatlara iş yapabileceklerini sanmışsınız
Daha önce bir kripto para borsasının it takımında staj yapmıştım. İşinin ehli biri tarafından yazılmaz ise çok sorunlar ortaya çıkıyor en basitinden al-sat emri verirken sıranın karışmaması için yazılan algoritma da küçük bir hata var olan sıranın üzerine yeni bir emir geldiğinde tarih ve saate sıralama yapmasına rağmen dizideki sıra karışıyordu. 15-20k ya yazılacak sistem değil aslinda. Hatta web servisleri yazmak baştı başına kocaman bir iş zaten. Yine de işi yüklenen arkadaşlara kolay gelsin dilerim. İş veren arkadaşa da ucuza kaçmaması dileğiyle güzel bir iş almasini temenni ederim. İyi forumlar.
Arkadaşlar konu ne derece dikkatli okunuyor bilmiyorum ama ben de bir yazılımcıyım. Neyin ne olduğunu biliyorum. AL-SAT yapılacak bölümün başında "Sanal Yatırım" yazıyor. Yani bu gerçek bir al sat olmayacak. Sanal Yatırım , adı üstünde. Ben aracı kurum değilim, kripto para borsası değilim ve bu yolda da ilerlemiyorum. Sanal para ile yapılacak olan bir al-sat işlemi. Alım için karşısında satan birisi olması gerekmiyor. Satış için karşısında alan birinin olması gerekmiyor. Gördüğü değerden alacak ve bu değer portföyüne yazılacak, satmak istediği zaman da yine o anki değerinden satacak ve bu al-sat neticesinde oluşan kar-zarar durumu başlangıç bakiyesi olan
sanal bakiyeye ilave edilecek.
Kısacası her şey sanal....