Selamlar,
Başlıkta da belirttiğim gibi finans üzerine bir site hazırlatmak istiyorum.
1- Site sadece bizim içim hazırlanacak ve açık kaynak kodlu bir şekilde teslim edilecek. [Başka satış yapılamayacak.]
2- İstenen özelliklerden bazıları:
a) Sanal Yatırım: Üyeler, verilen sanal para ile borsa,kripto,döviz vb işlemlerde al-sat yapabilecek.
b) Verileri: Borsa İstanbul şart olmak üzere ve mümkünse dünya borsalarından da hisselerin verileri , kripto paralar, döviz-emtia vb bilgiler çekilecek.
c) CSV'ye göre Veriler: Benim sisteme yükleyeceğim CSV verileri üzerinde basit filtreleme işlemleri yapılacak ve sitede gösterilecek.
ç) Haber Botu
d) Favori Sistemi, Yorum Sistemi
e) Üyelik sistemi : Ücretsiz üyelikler, ücretli üyelikler (Paket paket olacak ve her bir paket için deneme sürümü yer alacak). Buna bağlı olarak ödeme entegrasyonlarının yapılması gerekmektedir.
Bu özellikler minimum özellikler olacak ve daha fazlası olacak. Gizlilik nedeni ile sadece çalışabileceğimizi düşündüğümüz arkadaşlar ile devamını konulacağız.
3- Site front-end / Back-end tamamen yüklenici kişi tarafından kodlanacaktır.
4- Kodlamalar clean-code prensibinde yer almalı ve mutlaka MVC yapısı ile kodlanmalıdır. Daha sonradan bizler modül eklemek istediğimizde ekleyebilmeliyiz.
5- Site üzerine kurulacak botların bakımı için belli bir süre bakım anlaşması yapılacaktır ve botların bakımı yüklenici kişi tarafından gerçekleştirilecektir.
Şu an aklıma gelen yapılar bunlar. Sizlerinde sorularına göre konuya ilave bölümler eklenebilir. Çalışmayı düşünen arkadaşlar konuya yazabilirlerse: ben fırsat buldukça dönüş yapacağım.