Merhaba arkadaşlar satıcılar bilir trendyolda 30tl altı ürünlerde satıcılara 3,45+KDV kargo ücreti alınıyor. AYNI ZAMANDA ALICIDAN DA KARGO ÜCRETİ ALINIYOR.
30TL ÜZERİ ise ALICIYA bedava oluyor ancak SATICIDAN yine desiye göre kargo fiyatı alınıyor.
Bu durumu bildirdim ancak dönüş suan çalışma sistemimiz böyle oldu. 30tl üstü için okey ancak 30TL ALTI İÇİN HEM SATICIDAN HEM ALICIDAN KARGO ÜCRETİ ALINIYOR. ve bu zorunlu halde. böyle bir saçma sistem olamaz resmen cebe indiriyolar milyonlarca kargo ücretini. Satıcılar toplanıp bunu bildirmeli bence en azından dikkate alırlar zorunlu olma hali kalkar. Ben 30tl altı için kargoyu alıcı ödeyecekse niye kargo ücreti veriyorum?
Bu süreçle alakalı şöyle bir açıklama yapayım.
Müşteri sizden 29 Tl'lik ürün aldı, Başka satıcıdan da 25 TL lik ürün aldı, Başka bir satıcıdan da 15 TL lik ürün aldı.
Toplamda 3 satıcı 3 ürün sattı. Hepsinde de rakam 30 TL altında. Müşteri sepetinde 30 TL altı ürün olduğu için (-ki Nisan ayında bu rakam 50 TL) sadece 9,99 TL ödeme yapar. Yani 3 satıcıdan 30 tl altı aldı diye 9,99 * 3 şeklinde ödeme alınmıyor.
Hesaplama yapalım. TEX fiyatından taşıdığını düşünelim. KDV Dahil 10,5 civarı. Toplamda kargo maliyeti 31,5 TL tuttu. 3 satıcıdan KDV Dahil 4.5 TL aldı. Müşteriden de 10 TL aldı. Toplamda 23,5 TL kargo bedeli tahsil etmiş oldu. Yani Trendyol 8 TL zarar etti.
İşte temel olarak havuz sisteminde 1 adet 30 TL altı alım yapandan kazandığı kazanç ile sepetinden birden fazla 30 TL altında ürün olduğu için tek kargo bedeli aldığı müşteriden doğan zararı kapatıyor. Günün sonunda muhtemelen Kargo Kazancı doğuyordur. Zaten bu sebeple de Nisan ayında 2.99 TL - 4,5 Tl - 8,5 TL gbi bir kargo limitleri ile rakamı 50 TL seviyesine çekti. Ki bence bu sistem çok daha güzel oldu.