Merhabalar,
Yıllardır adsense ile çalışmaktayım ve son 2 aydır sitemde dns sorunlarıyla karşılaşıyordum (bu sorun nihayetinde adsense'den siteme dmca politika ihlali gönderilmesi ve irlandanın siteme erişememesiyle bunlarda reklam göstermediğimi onaylayamayıp kaldıramamasıyla sonuçlandı fakat reklamları kaldırılmıştı ve bu sayfalardan hiçbir para kazanmadım). Sayısız kere sunucu değiştirdikten sonra sonunda bu sorunun nameserverlardan kaynaklandığını çözüp sorunu dün düzelttik fakat düzelttikten 2 saat sonra google'dan bir e-posta geldi:
Kısa süre önce AdSense hesabınızda geçersiz trafik tespit edildi. Bu nedenle, hesabınıza reklam sunma sınırı uygulandı. Trafiğinizi izlediğimiz süre boyunca bu sınırı otomatik olarak inceleyip güncelleyeceğiz.
.
.
.
Adsense Program Politikalarını ihlal ettiğinizin anlaşılması durumunda, hesabınıza daha fazla yaptırım uygulanabileceğini veya hesabınızın kalıcı olarak devre dışı bırakılabileceğini unutmayın.
.
.
.
Hesabınıza erişmeye devam edebilir, hesap düzeyindeki söz konusu yaptırımla ilgili ayrıntıları
Politika merkezinde bulabilirsiniz. Reklam sunma sınırı, yayıncıları genellikle 30 günden daha kısa süreyle etkilese de bazı durumlarda bu süre daha uzun olabilir. Reklam trafiğinizin
AdSense Program politikalarımıza uygun olması için gerekli önlemleri almanızı öneririz. Anlayışınız ve iş birliğiniz için teşekkür ederiz.
|
ve politika merkezimde de aynı şeyler aktarılıyor:
|
İnternetten araştırdım, baktım. İnsanlar yalnızca bol sayıda organik trafik alınması gerektiğini söylüyor ki sitemin trafiğinin %50'sinden fazlası organik oluşturuyor ve %25 civarlarında da direkt gelme var. Geri kalan da yeni paylaşım yaptıkça discord'a link paylaşıyorduk ve oradan kitle görünüyor. Kitlem için discord harici başka bir sosyal medya ya da insanlara ulaşma aracım yok yani instagram gibi yerlerden 1- 2 kişi gelmiş.
Son 1 haftanın trafik raporu:
Herkes organik trafik önemli dediği için discord'da yeni gönderilerde link paylaşmayı kestim. Sizden bu konuda nasıl adımlar atabilirim tavsiye almak istiyorum. Yani "genelde 30 günden az sürse de" gibi bir metin gelince açıkcası içimi korku bastı ve "yasaklanma ihtimalinden" bahsetmiyorum bile... ben bu gelirlerin vergisini ödemek için şirket bile açmışken böyle bir kısıtlama kesinlikle hayatımı zora sokacak ve tek gelir kaynağım.
...yasaklanma sebebi geçersiz trafik olarak gelmiş fakat dediğim gibi bu sorunun dns ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Tekrardan dns sorunumda kore, irlanda gibi birkaç ülkenin siteme erişmesini engellediğini belirtmek istiyorum ve bu sorunu sitem ceza yemeden önce, aynı gün içerisinde çözdüm.