nicolaGrosu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Az önce Teknosa müşteri hizmetleriyle garip bir telefon görüşmesi yaptım, sizlere de anlatmak istiyorum.

Websitelerinde bir tıraş makinesi gördüm, özellikler bölümünde şarj ettikten sonra 120dk kullanım yazıyordu. 100tlnin altındaki bir ürün ve daha pahalı ürünlerde bile genellikle 45-60dk gibi bir kullanım ömürleri oluyor. Denemek için satın alacaktım fakat genelde bakım ürünlerinin iadesi olmuyor diye arayıp bilgi almak istedim.

Öncelikle kozmedik ürün olduğu için 14 gün iade kapsamına girmediğini söyledi.
Keyfi iade değil, ürünün özelliklerindeki bilgi ile uyuşmaması durumda iade edebilir miyim dedim. Hayır yine edemezsiniz, bu ürünü hiçbir şekilde iade almıyoruz dedi.
Peki 120dk yazıyor, 20dk çalışıp pili biterse ben napıcam bunu dedim. Orda 120dk yazıyorsa 120dk çalışır dedi
Ya oldu ki problem yaşadım çalışmıyor napıcam bana ön bilgi verin dedim. Firma ile görüşün ürünün markası kimse onlar bilir dedi.
Preo marka kendi ürünleri olduğunu söyledim, tafı tekrardan iade edemezsinize getirdi.
En son netleştirmek için 'kardeşim 120dk yazıyorsa ve 120dk çalışmıyorsa ben bu ürünü iade de edemiyorsam napıcam? Garantiye göndericem de tamir edip 120dk çalışır hale mi getirecekler' dediğimde şu yanıtı aldım.
"Eğer özelliklerde yazan bilgilerle uyuşmuyorsa hukuki yollarla hakkınızı arayabilir, dava açabilirsiniz"

Yani kozmetik ürünlerin iadesinin olmayışını ben de anlıyorum. Ama zaten ürün özelliklerinde yazdığı gibi çalışmıyorsa, yani teknik olarak kusurluysa sen bu ürünü iade aldığında başkasına satmayacaksın ki. 70-80 liralık ürün için illa hukuki yollara mı başvurmak gerekiyor. Ne garip firma anlamış değilim.
Geçen ay internetim gitti, 1 gün gelmedi. Telekomdan geldiler, uğraştılar en son modem bozuk dediler.
Gittim 600 TL ye modem aldım, yine internet yok.
Meğersem portlarda sorun varmış telekomun düzelttiler.
Sonuç: Modemi Vatan Bilgisayar hiç bir şekilde iade almıyormuş.