ben anlamıyorum bazı insanlar hadislere inanıp kurandaki ayetlerden daha fazla önem veriyor neredeyse... bazılarına ise ya bu yalandır böyle bişey mi olur deniyor. inanıyosan hepsine inanıcaksın inanmıyorsan hiç birine inanmıcaksın. cambazlık bu resmen.
bakın kanıtliyim :
Namaz kılan bir adamın önünden eşek, kara köpek ve kadın geçerse namazı bozulur (Buhari, 8/102 . --- kadın ve köpek eşit mi yani erkek geçerse bozulmaz mı?
Musa ölüm meleğinden çok korkuyordu. Bir gün ölüm meleği canını almaya gelince meleğin yüzüne tokat atıp bir gözünü çıkardı - Buhari 65/4,5 - azraile tokat atmak????????
hadisler olmazsa namaz doğru düzgün kılınmaz. oruç kuralı vs böyle bozarsak nolurmuş da sakız çiğnersek falan nolur vs. hiç biri tam olarak yapılamıyor. ya hepsine inanıcan ya hiç birine
Hadislerin çoğu uydurmadır. Uydurma hadislerle ilgili tonlarca kaynak var. Hadisin doğruluğu Kur'an ile sağlanır. Eğer Kur'an ile çelişen veya Kur'an'da geçmeyen bir hadis var ise bunun doğruluğunu kimse kanıtlayamaz.
Haşa böyle bir şey varsa Allah niye bildirmedi? O kadar şeyi yazan, insan öldürmenin cezasının 60 gün oruç tutmak olduğunu söyleyen Allah orucu bilerek bozmak gibi basit bir şeyin cezasını yazmayı unuttu mu Kuran'da
Buna dayandırılan hadislerde de net bir ifade yoktur.
Hazret-i Ebu Hüreyre'nin rivayet ettiği hadis-i şerif şöyledir: Bir kimse, Peygamber efendimize gelerek, (Helak oldum ya Resulallah) dedi. Peygamber efendimiz, ne olduğunu sordu. O da Ramazan orucunu kasten bozduğunu söyledi. Peygamber efendimiz, bir köle azat etmesini bildirdi. Kölesi olmadığını bildirince, aralıksız iki ay oruç tutmasını emretti. Bunu da yapamayacağını bildirince, fakir doyurmasını bildirdi.
Eğer net bir ifade olsa yani bu bi gereklilik olsa sizin dediğin hadislerde, TUTAMAM diyene o zaman FAKİR doyur der miydi? Yani burada eğer gerçek hadis ise bile 60 GÜN tutmak yerine FAKİR doyurarakta bu kefaretten kurtulmuş oluyoruz. Hadislerin hepsine inanıyorsanız buyurun buradaki hadise de inanın.
Ayrıca hocam yaptığın şirke girebilir aman dikkat. Peygamber efendimiz bize örnek olması için gönderildi evet ancak oda senin benim gibi bir insandı. Bizim tek bağlılığımız ibadet edeceğimiz emirlerini uygulayacağımız kişi Allahtır. Bununla ilgili bazı ayetler vereyim sana.
De ki: Gelin, Rabbinizin size haram kıldıklarını size okuyayım. Hiçbir şeyi Ona ortak koşmayın, anne babaya iyilikte bulunun, fakirlik endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin, sizi de onları da biz rızıklandırmaktayız. Fuhşiyatın açığına da kapalısına da yaklaşmayın. Hak olmadıkça Allahın haram kıldığı nefsi öldürmeyin. (Allah) akledesiniz diye size bunları emretti. (6/En'âm 151) De ki: Gökleri ve yeri yoktan var eden Allah iken, O doyurur ama (kimse tarafından) doyurulmaz iken Allahtan başkasını mı veli edinecekmişim? De ki: Şüphesiz ki ben, Müslimlerin/şirki terk ederek tevhid ile Allaha yönelen kulların ilki olmakla emrolundum. Ve Sakın müşriklerden olma. (denildi.) (6/En'âm 14) De ki: Ancak ben de sizin gibi bir insanım. Bana: İlahınız ancak tek bir ilahtır. diye vahyolunuyor. Artık kim Rabbi ile karşılaşmayı (ve ondan bir mükâfat almayı) umuyorsa, salih amelde bulunsun ve hiçbir şeyi Rabbine ibadette ortak koşmasın. (18/Kehf 110) Hiçbir şeyi Ona ortak koşmayan ve (şirkin her türlüsünü terk eden) hanifler olarak (bunları yapın). Kim de Allaha şirk koşarsa gökten yere çakılan, havada kuşların kendisini (parça parça) kaptığı veya rüzgârın ıssız, uzak bir yere savurduğu kimse gibidir. (22/Hac 31)
Senin burada dediğin şey de bir hata var. ya hepsini yapın ya hiçbirini yapmayın diyosun. Yani ya peygamberin dediği ile Allah'ın dediğini yapın ya da hiç birini yapmayın bu bir akıl tutulmasıdır. Yanlış yapıyorsun Allah doğru yolu gösterir inşallah.