Ladavaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Keşke avukat olsaydım alırdım onu zaten 120 dk çalışmaz bir tazminar davası açardım gelsin 100k para 😂
Valla avukat yakın arkadaşım var aslında Ama manevi tavminat davalarında 'kişiyi zengin etmeyecek kadar' ibaresi olduğu için genellikle çok düşük miktarda tazminat kararları alınıyor. Ancak belli bir kanıt gösterip 'şu şu sebeple işimi yapamadım şu kadar masrafa girdim, şu kadar gelirden oldum' diye maddi zararlar gösterirsek maddi tazminat davasında üst limit yok.

depresanz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maalesef durum bu. Akıllı saati de iade almıyorlar. Kişisel kullanımmış. O ürünün 2 saat çalıştığına inanmamak gerekir
bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben tras makinalarini sarjli almam herzaman kablolu daha iyidir
Zaten philips ürün alacaktım, kaliteli 200tl civarındaki ürünler bile 45-60dk çalışır diye. Genelde de 45dk civarı çalışıyor ürün yeniyken. Bu adamlar kalkmış 90dk şarj et 120dk çalışır yazmış. Ama oraya istediğin kadar yalan yaz, seni şikayet etsinler. Olabilecek en büyük yaptırım o içeriği düzelttirmek olur. Yani en büyük ceza, ilk başta zaten yapmış olman gerekeni yaptırmak oluyor genelde.

Daha önce yine başıma bir olay gelmişti. Almadığım hizmet için ödeme çekilmişti. Uğraştım aylar sonra thh'den karar çıktı. Kullanıcının parasını iade edin dediler. Firma olarak haksız parayı al cebine at, hani yanlışlıkla yaparsın kullanıcı söyleyince geri verirsin öyle de değil, kullanıcı söyleyince geri verme. Bildiğin gasp et. Aylar sonra suçluluğun kanıtlanınca tek cezan parayı geri öde.

Bu mantıkla gittiğimiz için adamlar önüne geleni dolandırıyor mağdur ediyor. 100 kişiye yaparım 3-5 tanesi hakkını ararsa onlardan para kazanmamış olurum, diğerleri cebime kalır diye düşünüyorlar.