Umarım bu mesajımı okursun. Üstad öncelikle verdiğiniz savaşı asla bırakmayın 2012 ylından buyana aktif olarak şirketimin başındayım bu sürede neler yaşadığımı bir tek ben bilirim. Ekonomideki süreç şimdi değil doların 3 TL yi geçtiği zaman başlamıştı pandemi sadece süreci hızlandırdı. O dönemde direk home ofis formatına geçmiştim son yılların en iyi zaman diliminin 2010 ila 2014 arasında olduğunu söyleyebilirim iyi kötü çalışan ve emeğini veren herkes 5-6 aylık kazançla sıfır araç alınabiliyordu. Sonra sürekli farklı gündemlerle ekonomi geriliyor ama çok fazla hissedilmiyordu. Plan yapsan yapılmıyor düşünsen işin içinden çıkamıyorsun. Değişen Türkiyeye ve dünyaya ayak uyduramıyoruz bunu ister bireysel olarak algıla istersen toplumsal bu gerçeklik ekonomik olarak sürekli yüzümüze çarpıyor. 2013 yılında en çok yazılımı satan kişiydim ama nezaman karşılaştırmalara başlasam bir tersliğin olduğunu anlıyordum. Beni ilk kez uykumdan uyandıran karşılaştırma eşim hamile olduğu dönem 2013 de malt armutlu içeceğin 2014 deki fiyatıydı. Çok uzun süredir fiyatlara bakmadığımı ve karşılaştırma yapmadığımı fakettim. Sonra sattığım yazılımın fiyatının sabit olduğunu fakettim sonra ilerleyen birkaç yıldada aynı durumu fakettim. Sadece R10 değil takıldığım bir çok platformda fiyatlar aksine düşüyor ama hayat standartımız yükselmiyordu. İlk kararımı vermem uzun sürdü ama artık r10 dahil bir çok platformda ticaret yapmıyorum çünkü dünya bizim gördüğümüzden ve ticarette düşündüğümüzden çok daha büyük. Aynı pazarda aynı taktiklerle sonu beklemeye gerek yok tüm alışkanlıkları sıfırlayıp başka gözle dünyaya bakmak gerekiyor. Aslında ticaret dünyada devam ediyor bizler yanlış yerlere bakıyoruz. Pandemi bittiğinde uzun bir dünya seyahati yapacağım artık maymun gözünü açtı Karamsar olmayın herşey yoluna girer ama siz yolunuzu biraz değiştirin bazen denenmeyen ve hiç girmediğiniz yollara girin. Başarılar.