Ya dostum her şeyi sen biliyorsun aynen.
https://tr.investing.com/news/crypto...abilir-2124483
Ayrıca cahillik ediyorsun. Şuan ülkede henüz resmen kullanılmayan bir şey yapılmayacak denmiyor ki Türkiye de çalışıyor kripto para çıkarma üzerine. Ama şuan ortada hiçbir şey yok. Adama atıyorum 3 milyonluk mercedes sattın sana bitcoinle ödedi. Bir şey oldu ve müthiş zarar etti bitcoin o adam bunu o galeride her araba satışında yapsa batar. Sonra ekonomi şöyle böyle diye ağlayacak devlete. İyi de devlet sana ben henüz bu işin arkasında değilim diyor baştan bunu sen düşüneceksin. Birkaç kalıplaşmış laf öğrenmiş her yere aynı şeyi yazıyor. Yok muz cumhuriyetiymiş yok uganda'ymış.
Kripto para forumlar parasını kaybedip ağlayanlarla dolu gidip inceleyebilirsin.

Bak anlıyorum yıllardır sadece tek bir şekilde dış dünyaya bakmayı öğretiyorlar, farklı şekilde bakamıyorsunuz eyvallah.
Adam diyor ki benim BTC'm var, sen araba satıyorsun ben de sana ödemeyi btc ile yapayım. Galerici tamam diyor, btc transfer ediliyor, galerici parasını TRY'ye çeviriyor.
Çevirmez ve btc düşer ise burada sorumluluk zaten galericinin. Bu RİSKİ zaten almış oluyor.
Galerici araba sattı, 50K USD ile, ertesi gün merkez bankası gitti faizi %19 dan %50'ye çekti, atıyorum dolar düştü 8 TL'den, 5 TL'ye. Galerici parasını dolarda tuttu, aradaki zararı yine kendisi aldığı riskten dolayı etmiş oldu.
Dolardan zarar ettiği zaman devlete koşup paramı mı ver diyor? Demiyor.
Bu ve benzeri sistemler risktir, zorunluluk değildir. Devlet bunu senin nefes aldığın oksijeni bile nasıl vergilendiririm diye düşündüğü için yasaklıyor. Kapiş?