Tasarımcı aşçıya benzer ; misal herkes salata yaparken salatalık , domates , marul vb ürünler kullanılır ama iyi aşçının yaptığı salatanın tadı diğerlerinden farklı olur.Bunu tadar tatmaz hissedersiniz.Türkiye'de program bilmek ile tasarım bilmek aynı şey zannediliyor.Tipografi , renk , mizanpaj ve ışık (contrast) bilen adam tasarımcıdır.Bu bilgilerin oluşması da 4-6 sene sürmekte.
Babamın bir lafı geldi aklıma ;
"İşi bilene yaptır , bir ekmek fazlasına yaptır."
Kalın sağlıcakla.
Çok haklısınız bugüne kadar tamamen bu şekilde çalışmaya özen gösterdim. Profesyonel tasarım hizmeti vermek gibi bir amacım yok, tamamıyla hobi ve sosyal medya amaçlı kendini geliştirmek istiyorum. Yoksa grafik hizmetlerini tamamen görsel zekaya bağlıyorum. Photoshop illustrator vs. Geçmişlerim mevcut yıllarca da kullandım fakat hizmet ilanı açmadım açmam

. Template kullanımları ticari firmalarda sorun yaratmaz ise o şekilde ilerlemek en mantıklısı olacak. Forumun yarısı zaten tasarımlarda bunları kullanıyor amacım dışarda kurumsal hizmette sorun yaratır mı bunu öğrenmek Sıfırdan çizim adına da ihtiyaç halinde profesyonel destek almamız babanızın da dediği gibi daha uygun olacak sanırım.
Yorumunuz için teşekkürler.