hocam backlink inşaasını öğrensen de bedavaya gelmez ki =) katkı değer sağlayacak backlink için mecburen para ödeyeceksin
bu arada, herkesin görmezden geldiği, "zaman yatırımı" konusuna çok iyi değinmişsiniz, tebrik ederim. geçenlerde birisiyle yazışıyorum, "seo uzmanları" çok paralar istiyor diyor. dedim "abi o zaman kendin yap"
bu adam senin için site araştırıyor, bulduklarını analiz ediyor, sonra iletişim kurmaya çalışıyor, pazarlık yapıyor, belki 20 siteyi elemeden geçirerek işin sonunda 2 tane siteden hizmet alıyor. sadece backlink alınacan siteleri belirlemek birkaç günlük iş, yazılacak tanıtım yazıları için içerik, linkleme stratejisini belirleme var bir de, başlık, alt başlık, anahtar kelime dağılımı, linkleme yapısı vs. bu bile hakkıyla yapan adamın tam gününü alır aylık tanıtım yazısı için, sadece içerik planlaması.
sonra "heee öyle mi yav" oluyor cevap

"öyle yav abi" diyorsun. insanlar olaya "3-5 kelime belirliyor" "5-10" link alıyor yaptıgı iş bu gözüyle bakıyor seo işine, o 3-5 kelimeden 5-10 link almak için yatırılan zaman? Zaman en kıymetli şeydir, anlık harcanan zamanı geçtim, o kabiliyeti kazanana kadar know-how edinilen zaman var bir de ötesinde
vereceksin hocam, aynen öyle, ya kendi zamanını yatıracaksın olaya, ya da yatırılan zamanın ederi olan parayı