Her ne kadar elektronik para ödeme alma sistemi olsada papara BDK lisanslı bir kuruluş BDK denetlemesine tabi onun engelleneceğini düşünmüyorum.
Denetlenmek istediğinde papara denetlenebilir yani kısacası..
Elektronik para ödeme alma sistemleri gibi madde geçiyor fakat bu şuda olabilir BDK lisansı olmayan kuruluşların bu sistemler üzerinde para yatırıp çekmesine engelleyecek bir düzenleme..
Burada esas sorun ise coin transferleri gibi çünkü coin transferleri takip edilemiyor..
Dolayısı ile yurt dışına çıkarılan paralar kripto varlıkları üzerinden çıkarılabiliyor.. Bunu engellemeye yönelik bir tedbir gibi.
Kısacası giren çıkan paraları merkez bankası takip etmek istiyor para nereye gidiyor kimden geliyor kara paramı değil mi vs. vs.

Vergi alamıyorlar muhabbetine gelecek olursak oda olabilir fakat vergi almak demek kripto paraların yasal olarak tanıyorum demektir..
Şimdilik yasal olarak tanıyan hiçbir devlet yok bu düzenleme tedbir amaçlı gibi geldi bana.. Kripto varlıkları üzerinden paralar yurtdışına çıkarılmasını engellemek gibi.
Şimdilik telaş edilecek bir konu yok gibi ortada zaman içerisinde hepimiz neyin ne olduğunu daha net anlayıp göreceğiz..