Hocam alma ihtimalleri var da bizim bildiğimiz ülke içi tescillerle hak doğuramazlar. Global pazarda gerçekten isim yapmış firmalardan bahsediyoruz. Diyelim togg.com.tr, siz 2009'da kayıt ettiniz öyle bomboş duruyor. 2025'te bu firma ünvanı sahipleri ICANN'e başvuru yaptığında elinizden alınabiliyor domain.
Yanıtınız için teşekkürler.
Ben tam olarak şundan bahsediyorum. Global sayılabilecek bir marka değil, ben ilgili domaini böyle bir marka ortada yokken 5 yıl önce almışım. Hiç de kullanmamışım. Yaklaşık 1 yıl önce vatandaşın biri TPE ye marka başvurusunda bulunmuş. Sürecin tamamlanmasıyla da markayı tescil ettirmiş. Hatta ilgili domainin com.tr uzantılısını da almış. (*.com ve *.net halen bende) Aradan bir zaman geçtikten sonra müşteriler yanlışlıkla com uzantısına mail atınca aklına gelmiş ben bunun com uzantısını da alayım diye. Sonra bana ulaşıyor, makul bir fiyat veriyorum. Ancak mahkeme yoluna başvuracağını ifade ediyor. Böyle bir durumda bu domaini benden alma ihtimali olmaz diye düşünüyorum ama umarım yanılmıyorumdur. Henüz hukuksal bir işlem başlatılıp başlatılmadığıyla ilgili de bir bilgi ulaşmadı tarafıma.