Arkadaşlar yorumlara baktım, durumlar gerçekten vahim Allah herkesin yardımcısı olsun. Bu sözlerim özellikle 18 - 20 yaşındaki gençlere ; Eğer bakmak zorunda olduğunuz bir aileniz yoksa, geçim derdi falan düşünüp dertleneceğinize bi üniversite kazanıp hayatınızı kurtarmaya bakın. Aksi taktirde asgari ücretten kurtulmanız çok zor. Çok kalifiye bir eleman da olsanız. Eğer üniversite mezunu değilseniz asgari ücretin max 1000 TL fazlasını kazanırsınız. Ülkenin durumu çok iyi de olsa, çok kötü de olsa asgari ücret ile geçinemezsiniz. Adı üstünde asgari ücret.

Bu durumdan kurtulmanın tek yolu üniversite okumaktır. Ben üniversite okumadan bir şey yaparım diyorsanız buyurun yapın. Ben üniversiteli kadar bilgiye sahibim diyorsanız, buyurun bunu büyük şirketlere anlatın (tabi görüşebilirseniz). Gençler kusuruma bakmasın gerçekleri birileri gençlerin yüzüne vurmak zorunda. 18 yaşında yaşadığı her güne lanet eden geçlerimiz var. Geçen forumda ilkokul matematik sorusu sorulmuş forumun yarısı yanlış cevaplamış. Önce bir kendinizi geliştirin, zekanız çalışır durumda olsun, pozitif düşünün, üretken olun.

Dert yakınan insan psikolojide ; (Suçu başka etkenlere atarak kendini rahatlatan insandır. Suçu kendinizde aradığınız zaman doğru yolu bulacaksınız. Çok çalışıp, çok çabalayıp başarılı olacaksınız.)

Size birkaç anahtar kelime :
Hiç bir zaman çok iyi olduğunu, yeterli bilgiye sahip olduğunu düşünme. (Bu tarz düşünen insanlar bilgiye ve öğrenmeye kapalıdır)
hiç bir zaman ben yapamam deme. (Başarılı insanlar çok zeki değil, çok çalışan insanlardır)