Selamlar,

Öncelikle umarım "BilmemNeeEvim" diye bir firma yoktur gerçek şirket ismini bir süre vermeyeceğimiz için öylesine isim uydurdum.

Arkadaşım BilmemNeeEvim'e kaydolurken teslimat zamanını en geç 2021 mart ayı olarak belirtmelerine rağmen, "yönetim kurulu toplantımız sonrasında alınan karar" gibi sebepten ötürü "1-2 ay" daha ertelendiğini belirtmişler.

Kendisi de 2 gün önce teslimatın daha da erteleneceğini düşünerek şubeye iptal etmeye gitti ancak asıl olaylar burada başlıyor

İptal dilekçesinde "...iademin aşağıda yer alan hesap bilgilerime aktarılmasını talep ederim. Üyelikten ayrılmam sonrasında sosyal medya vb. gibi sosyal platformlarda şirket aleyhine yorum, paylaşım yapmaycağımı, herhangi bir kurum veya internet sitesine şikayet etmeyeceğimi, yasal yollara başvurmayacağımı kabul, beyan ve taahhüt ederim." gibi bir madde mevcut, dolayısıyla arkadaşımda imzalamayacağını belirtmiş.

Açıkcası kim ne derse desin bu bana göre oldukça etik dışı bir madde, neyse işin etik kısmını geçelim aşağıda yer alan sorularımızı bilgili veya yorumu olan bir arkadaş cevaplarsa çok seviniriz.

Her ne kadar kayıt sözleşmesinde iade edilecek paranın maksiumum 90 gün içerisinde hesaba geçeceği yazsada, iptal dilekçesinde böyle bir şey yazmıyor ve o dilekçeyi imzaladıktan sonra yasal yollara başvurmayacağımızı beyan ediyoruz

Avukatla görüştüğümde ihtarname çekmemizin daha iyi olduğunu asla böyle bir dilekçeyi imzalamamız gerektiğini belirtti.

1 - ) Bu adamlar paranızı "xx" sebepten ötürü 1 yıl sonra göndereceğiz derse yasal yollara başvurmayacağız sanırım?

2 - ) Bu adamlar paranızı "xx" sebepten ötürü 1 yıl sonra göndereceğiz diyebilirler mi?

3 - ) İhtarname ile bir sonuca ulaşabilir miyiz?

Nasıl bir yol izlememiz gerektiğiyle ilgili bir öneriniz varsa paylaşmanızı çok isteriz ya da daha önce başına gelen varsa.