Lojistik şirketlerinde uzun yıllardır yöneticilik yapan birisi olarak öncelikle geçmiş olsun ancak çekim açınızdan tırın sağ kör noktasında olduğunuzu anlıyorum. Bu nedenle bu kazada tek kusurlu tır şoförü olmayabilir. Bir de bu tür araçların hepsinin sigortası kaskosu var emin olun farketmiş olsaydı dururdu sonuçta kazadır bu olur ve şoförün zararına bir şey yok. Araç büyük olduğundan ve içerisinde de yük varsa sarsıntıdan dolayı fark etmemiş olma ihtimali çok yüksek. Plakadan firması bulunur firma yetkilisi ile işlerinizi çözebilirsiniz ama dediğim gibi karakolda uğraşırlar mı? Bir de anlamadığım genelde dorselerin üzerinde kocaman firma logosu hatta irtibat numaraları olur. Firmayı hatırlamıyor musunuz? Hatırlıyorsanız kendiniz ulaşıp derdinizi anlatın derim sorunu daha hızlı çözebilirsiniz. Sonuçta arabadaki hasar noktası belli inkar şansı olmaz ufak tefek de olsa tırın aynı noktalarına yakın hasarı olması lazım aracınızın boyası bulaşmıştır yani her türlü yaşanan olayı ispat edebilirsiniz. Bana kalırsa polisle çözülürse tüm suç tır şoförüne verilmeye bilir kör noktasında iken vurmuş size.
Merhaba hocam, evet bir nevi kör nokta sayılabilir ama tırın en arka sağ dorse tarafı sürttü. Sesi duyduğunu düşünüyorum çünkü ışık yandıktan sonra virajı tam alıp camdan baktı dur dur diye bağırdım hatta durmadan devam etti. En azından bir durmasını beklerdim. Araç Hatay plakalı ben izmirdeyim nasıl olur bilmiyorum ama tırın ön kısmı yan olduğundan beni aynadan görme ihtimalinin olduğunu düşünüyorum