McCoy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayı piyasasında al sat yapılırmı bende boğa geçmesini bekliyorum. Düşükten alacağım bi kaç coin boğayı bekleyeceğim. Bu ay piyasa çok hareketli verdiklerini geri almaya çalışıyorlar. Majör coinler güzel yükseliş kaydediyor bu ay. Grafiklerin coin piyasasında çok etkili olmadığı görülüyor çünkü balinalarda grafikleri okuyup tersini yapıyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Profesyonel traderlardan duyduğum kadarı ile Ayı'da daha rahat para kazandıkları yönünde oldu. Hatta ben de şaşırmıştım o zaman. Ama gayet mantıklı, grafikler, trendler, formasyonlar ayı da daha çok çalışıyor. Dediğiniz gibi boğa da piyasaya daha çok balinalar yön veriyor ve de fomo olayı. İnsanlar çok fazla fomo ile al-sat yaptıkları için fiyatlar bir anda tavan ve taban yapabiliyor. Örneğn Doge coin. Tamamen çöp, içi boş, projesi olmayan bir coin olmasına rağmen markette 10. sırada yer alıyor ve 17B$ dolar market capi var, şaka gibi. (ki zaten şaka coini )

Demem o ki sağlam proje bulun, yatırın ve 3-5 ay unutun. o süre zarfında blockchain teknolojini öğrenin, ve temel-teknik analiz öğrenin. Sonra sular durulunca kazandığınız para ile günlük trade yapın. Emin olun 1k$ ile günlük 100-200$ çok mümkün kazançlar. (futures işlemlerde 5x kaldıraç ile ^ve mutlaka stoplu şekilde)

Mesela şu an trade yapanların çoğunun stoplarını patlatmaya yönelik hareketler var. Adam long poza girmiş BTC de, tabi borsalar bunu görüyor bir bakmışsın senin stop koyduğun yere iğne atıp oradan tekrar yükseliyor ya da tam tersi. o yüzden şahsen ben bu piyasada şu an günlük trade yapacak kapasitede, donanımda değilim.