Merhaba Arkadaşlar,
Hetzner, Firması üzerinde bir kaç sunucum var. Sunucularımda ise bir çok website barınmaktadır. Müşterilerimden birinin websitesi cloudflare.com şikayet edilmiş ve bu şikayet doğrudan Hetzner.com firması üzerine iletmiştir.
Mail İçeriği Aynen Şu şekildedir.
Hetzner ise bana aşağıdaki maili gönderdi. Müşterimin sitesini detaylı inceledik fakat, Hetzner.com herhangi bir kullanım koşulunu ihlal etmediğini fark ettik, birisi gereksiz yere müşterimin sitesini şikayet etmiş gözüküyor.
Daha sonra
Hetzner ile ilgili bir araştırma yaptım. Bu tür maili alan bazı kişilerinde olduğunu gördüm. Müşterimin sitesini kaldırmaz isem 24 saat içinde sunucumun IP adresine erişimi keseceklerini söylüyorlar. Böyle bir sorun yaşayan var mıdır ? Yabancı bir Forumdaki konu: https://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=1058547
---
Başlık: Kötüye Kullanım Mesajı [AbuseID: 12C91K: VA]: AbuseNormal: [hngwohaach1lb45]: Cloudflare, müşterilerinizden biriyle ilgili bir kötüye kullanım raporu aldı
Mail İçeriği:
Sayın Naciye YILMAZ,
Sunucunuzdan spam ve / veya kötüye kullanımla ilgili bilgi aldık:
Lütfen xxxxxx.com'u önümüzdeki 24 saat içinde ağımızdan kaldırın.
Bu site, Hetzner'ın hüküm ve koşullarının 6.2'sini ihlal ediyor.
Site önümüzdeki 24 saat içinde kaldırılmazsa, IP askıya alınacaktır.
Lütfen ileride bundan kaçınmak için gerekli tüm önlemleri alın.
Ayrıca bize 24 saat içinde kısa bir yanıt göndermenizi rica ederiz. Bu yanıt, bunun nasıl olabileceği ve bu konuda ne yapmayı düşündüğünüz hakkında bilgi içermelidir.
Nasıl devam edilir:
- Sorunu çöz
- Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak bize bir açıklama gönderin:
https://abuse.hetzner.com/statements...f371p8ckhv04n4
Veriler, daha sonra diğer işlemleri koordine edecek bir personel tarafından kontrol edilecektir. Belirtilen süre içinde uymazsanız, sunucunuzu engelleyebiliriz.
Önemli Not:
Bize yanıt verirken, lütfen konu satırındaki kötüye kullanım kimliğini [AbuseID: 12C91K: VA] değiştirmeden bırakın.
Saygılarımla
Dominik Prüßner
Hetzner Online GmbH
Industriestr. 25
91710 Gunzenhausen / Almanya
Tel: +49 9831505-0
Faks: +49 9831 505-3
Tescil Mahkemesi: Registergericht Ansbach, HRB 6089
CEO: Martin Hetzner, Stephan Konvickova, Günther Müller
Bu iletişimin amaçları için, bazılarını kurtarabiliriz
kişisel verilerinizin. Veri gizliliğimiz hakkında bilgi için
politika, lütfen bakınız: