Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar verildi ise altta yazan itiraz ihtarı müştekiye karardan memnun değil ise itiraz etmesi içindir. Aynı şekilde şüpheli de itiraz edebilir. Mesela savcılık kararda "yeterli delil tespit edilemediği için" demiştir ama şüpheli der ki ben bu suçu asla işlemedim "atılı suçun işlenmediği" yönünde karar verilmesini talep ediyorum.

Zaten hakkında takipsizlik verilmiş genelde bu topa giren olmaz ama yapan da var, emsalleri, örnekleri mevcut.
Neyse; netice itibariyle müşteki taraf itiraz etmez ise karar tebliğ edildikten 15 gün sonra kesinleşir ve mahkemeye intikal etmeden dosya kapanır.
Tazminat davası açacağım demişsiniz ama yine de ehil bir avukat ile görüşebilirsiniz tabi de, naçizane görüşüm bir sonuç çıkmaz.
Netice itibariyle kolluk güçleri soruşturma yapmak zorunda, delil tespit edilebilir veya edilemez o önemli değil. Kimden tazminat alacaksınız?
Geçmiş olsun.
*Gerçi olayı tam bilmiyorum, müşteki taraf var mı yoksa müştekisi kamu mu o da önemli. Müştekisi kamu ise herhangi bir itiraz eden olmaz zaten. İsterseniz PM yoluyla kimlik bilgilerini kapatarak en son gelen kararı gönderin, daha net yorum yapayım.