BoldPilot05 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Öncelikle bu soruyu özel mesaj yolu ile @mukellef.co; ya yönlendirdim fakat kendileri foruma girdiği halde cevap yazmaya tenezzül etmedikleri için bilgi almaktan ve çalışmaktan vazgeçtim.

Muhasebeci arıyorum fakat öncesinde bir kaç sorum mevcut yanıtlarsanız sevinirim. ( Lütfen sadece muhasebeci arkadaşlar yorum atarsa sevinirim. Kurumsal üyeler de bilgi verirse sevinirim. )

Ben bir firma kuracağım ve vergi levhası için başvuruda bulunmak istiyorum fakat aklıma takılan bir kaç soru var.
  • Muhasebeci ve aylık yıllık gibi toplam ödeyeceğim ücretler nedir ?
  • 1 Ay içinde hiç satış olmadı diyelim yine de vergi ödemek zorunda mıyım ?
  • Ben %80 derece de engelli bir bireyim sağlık raporum mevcut ve vergiden muafım yine de vergi mükellefi olup vergi vermek zorunda mıyım ?
  • 1-2 ay içerisinde hiç satışım olmasa bile aylık yada yıllık cebimden çıkacak olan tutar toplam ne kadar olur ?
  • Son olarak ben yaklaşık 5-6 yıl önce bir bankadan kredi çektim ve ödeyemedim onun faizi ile birlikte borcumda birikti vergi levhası alsam banka bunun peşine düşer mi ?
Şimdiden teşekkür ederim,
Kendinize çok iyi bakın.
Öncelikle merhaba,
Bildiğim konular üzerinden bilgilendirme yapayım.
Öncelikle ay içerisinde hiç satış olmazsa tabiki vergi ödemezsin kazanmadığın ortada olmayan bir ücreti vergilendiremezsin.
Engelli vatandaşlar gelir vergisinden muaf olabilir diye biliyorum net bir bilgim yok yine de bulduğunuz muhasebeci ile görüşürsünüz.
Hiç satışınız olmadığı takdirde aylık ödemeniz gereken faturalarınız, sigorta vs. dışında herhangi bir vergisel olarak bir ödeme yapmazsınız.
Son olarak şirketi şahıs şirketi olarak kuruyorsanız şirketin malvarlığı sizin malvarlığınız sayılıyor yani evet herhangi bir durumda banka işlem uygulayabilir.