Merhaba, öncelikle şunu söylemek istiyorum kripto borsasında çok yeniyim ve bilgim oldukça az. Kendimce boş vakitlerimde Youtube ve diğer yerlerden olabildiğince bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Binance borsasında işlem yapıyorum. Futures işlemlere ilgim var fakat spot cüzdanımda da uzun vadeli düşündüğüm yatırımlarım mevcut. Futures piyasasının riskli olduğunu biliyorum ve fazla tecrübem olmadığı için beni üzmeyecek, 5-10$ gibi miktarlarla işleme giriyorum. En fazla kullandığım kaldıraç 10x, nadiren 15-20x kullanıyorum. Stop-loss koyma konusunda genelde yatırdığım paranın yarısı civarına yerleştiriyorum, yani 10$ girmişsem en fazla 5$ zararla çıkmak için stop-loss koyuyorum. Sizce bu doğru bir stop-loss kullanımı mı? Tahminimce stop-loss olayı her kişinin kendi risk eşiğine bağlı. Ayrıca aşağıda koyduğum resimde direnç, destek ve trend çizgileri çizmeye çalışıp kendimce en uygun gördüğüm yerde long girdim.

1 Dakikalık tabloda aşağı trend kırıldıktan sonra ve 4-5 çubuk kapandıktan sonra 560$'dan BNBUSDTPERP'e Isolated 10x Long girdim ufak bir meblağ ile. Stop-loss yerimi 530$ olarak ayarladım. Neden bilmiyorum fakat futures işlemlerde 1 dakikalık, 30 dakikalık ve 1 saatlik tablolara bakmayı seviyorum. Çoğunlukla 1 dakikalık tabloya göre işleme giriyorum veya çıkıyorum. 4 Saat ve 1 haftalık tabloları sadece coinin genel trendini, gidişatını izlemek için veya spot'da uzun vade işlem yapacağım zaman kullanıyorum. Sizce bu çizdiğim grafik doğrumu, yani doğrumu derken düzgünmü? Şimdiden yanıtlar için teşekkürler.

(Yatırım tavsiyesi değildir.)