induiduel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haddime değilse özür dilerim, diyanet torpili olsun o zaman. Yani o alim dediğimiz kişiler pandemi dönemi yüzünden aşıya orucu bozmaz fetvası verdi doğru mu anladım? Dini hiçe saymış oluyorlar. Burada diyanet bünyesinde çalışan fakihlere bir iftira atma söz konusu değilse özür dilerim ama bence siz tekrar dan bir göz atın..
Günümüz diyanetinden kasıt, diyaneti siyasete yansıtan insanların marifetiyle konunun herhangi bir torpille alakası olmadığını belirtmek için kullandığım tabirdir. Kısaca covid ile alakalı bir fetva değil demek istedim.
Sitem ettiğim şey bilmemeniz değil, bilmeden torpil demeniz. Madem Imam Hatip çıkışlısınız haberin tenkidini yapmadan dağıtmanın ne gibi yanlışlar doğuracağını bilmiyor musunuz? Burada haksız olan ben oluyorsam canınız sağolsun.
Keşke 2. kez okusaydınız kurduğum cümleyi tekrarlıyorum ; "Bu bilgi doğrultusunda tüm hayati ilaçlar mantiken bozmaz bana göre. Ama yinede yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ayet varsa sağlıkla ilgili referans alabilirsin hocam " Yani demişim ki ben diyanete güvenmiyorum, ayet varsa bitmiştir olay. Bu bir görüştür neyin iftirasından söz ediyorsunuz? Ben Türkiye Diyanet'ini başlı başına ele alıyorum ve referans kabul etmiyorum kendime. Eleştirel bakıyorum yani özetle. Dinde en büyük referans Önce Kur'an-ı Kerim, sonra peygamber efendimizden gelen Sahih hadislerdir. Türkiye Diyaneti'nin vasfı malesef ki bana göre kılıfına uydurma kurumundan ibarettir. Bunu düşünmeme sebebiyet veren tek bir konu değil. Laik ülke kavramına dokunmadan herkesi memnun etmeye dayalı görüş beyanlarının yanı sıra, ilaçlar için de öyle, Şans oyunları için de öyle, Çağdaş huhuk/İslam hukuku taban farklılıkları için de öyle. Etliye sütlüye dokunmayan diyanet kurumu olamaz. İslam'da doğru tek'tir. Haram haramdır, sevap sevaptır. Şöyle yaparsan haram'ı helal yapamazsın. Böyle olursa helal haram olur diye birşey de yok. Diyanet İşleri fetvaları ile bir kısım yada kısımları memnun etme kurumu değildir. Doğru kimini mutsuz eder, kimini mutlu. Objektif olasın ki kurum olarak saygı göresin.