Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sakin olun sevgili kovboy bey, canhıraş savunma makamı değilsiniz, iftira tesbiti yöneltme haddine de sahip değilsiniz. Öncelikle had bilme ilgili kısmı bir oturtalım. "Günümüz diyaneti" de ne demektir? Günümüzde her insanın fıkıh, kelam, hadis, akaid bilgisi mi var da geçmişte alınan kararlardan sorumlu/bilgili tutuyorsunuz? Ben dahi imam-hatip çıkışlı biri olarak bile bu konulara haiz değilken başkasının bilmemesi gayet normal. Tekrarlıyorum; Üslubunuzu gözden geçirin.
Haddime değilse özür dilerim, diyanet torpili olsun o zaman. Yani o alim dediğimiz kişiler pandemi dönemi yüzünden aşıya orucu bozmaz fetvası verdi doğru mu anladım? Dini hiçe saymış oluyorlar. Burada diyanet bünyesinde çalışan fakihlere bir iftira atma söz konusu değilse özür dilerim ama bence siz tekrar dan bir göz atın..
Günümüz diyanetinden kasıt, diyaneti siyasete yansıtan insanların marifetiyle konunun herhangi bir torpille alakası olmadığını belirtmek için kullandığım tabirdir. Kısaca covid ile alakalı bir fetva değil demek istedim.
Sitem ettiğim şey bilmemeniz değil, bilmeden torpil demeniz. Madem Imam Hatip çıkışlısınız haberin tenkidini yapmadan dağıtmanın ne gibi yanlışlar doğuracağını bilmiyor musunuz? Burada haksız olan ben oluyorsam canınız sağolsun.